Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Engineering of Regional Development and Urban Economics
Title in original language Jelgavas valstspilsētas un jaunveidojamā Jelgavas novada teritoriju attīstības un sadarbības perspektīvas “ATR 2020” kontekstā
Title in English Prospects for the development and cooperations of the territories of Jelgava city and the newly established Jelgava region in the context of “ATR 2020”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Gunta Smalkā
Reviewer Maija Šenfelde
Abstract 2021.gadā stājās spēkā jaunā administratīvi teritoriālā reforma, kas paredz Jelgavas valstspilsētas un jaunveidojamā Jelgavas novada pašvaldību sadarbību ar ieplānoto mērķi apvienot pašvaldības 2029.gadā. Tādējādi pētījuma mērķis ir izpētīt Jelgavas valstspilsētas un jaunveidojamā Jelgavas novada sadarbības un attīstības iespējas, analizējot pašreizējo situāciju pētāmās pašvaldībās un novērtējot pašvaldību attīstības programmas un stratēģijas. Darba struktūru veido trīs daļas. Pirmā daļa tiek veltīta pašvaldību būtībai, to apvienošanas un sadarbības teorētiskiem un praktiskiem aspektiem. Otrajā daļā tiek analizēta un salīdzināta pašreizējā situācija pētāmās pašvaldībās. Trešajā daļā tiek apskatīts ekspertu un darba autores novērtējums pašvaldību sadarbībai un apvienošanai, sniegta jauno plānošanas dokumentu analīze. Rezultātā iegūts priekšstats par pašvaldību attīstības līmeni, definēti tālākas attīstības virzieni un sadarbības iespējas, kā arī izstrādāti priekšlikumi kopīgiem plānošanas dokumentiem, kas pašlaik ir izstrādes procesā. Darbs kopumā izklāstīts 68 lappusēs, tajā iekļautas 5 tabulas un 1 attēls. Darbā izmantoti 56 literatūras avoti un nav pievienoti pielikumi.
Keywords pašvaldība, reforma, apvienošana, sadarbība, attīstība
Keywords in English local government, reform, amalgamation, cooperation, development
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 24.05.2022 22:17:04