Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Viedo sistēmu vadības datu iegūšana un apstrāde kritisko infrastruktūru savstarpējās ietekmes analīzei"
Title in English "Acquisition and processing of intelligent system control data for the analysis of the interdependence between critical infrastructures"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Nadežda Kuņicina
Reviewer Anatolijs Zabašta
Abstract Maģistra darba pamatā ir izpētītas un izanalizētas viedās sistēmas, kas paredzētas attālinātai datu un parametru iegūšanai, izmantojot bezvadu datu apmaiņu. Tāpat tika izpētīta infrastruktūru savstarpējā mijiedarbība, iegūto datu analīzei. Pirmajā nodaļā ir apskatīts kā tiek klasificētas datu pārraides sistēmas, kur šajā klasifikācijā tiek iezīmēts jaunās paaudzes mobilais tīkls un lietišķais internets. Kādas attīstības hipotēzes ir jau apstiprinājušās un ir nonākušas pie patērētāja un kādas tiek paredzētas jau drīzā nākotnē. Tāpat tika analizēta 4G un 5G bezvadu tīkla kvalitāte un iespēja to uzlabot. Otrā nodaļa ir veltīta, lai izprast kas ir kritiskās infrastruktūras, kur ikdienā mēs tās redzam un kāda ir kritisko infrastruktūru definīcija- valsts, Eiropas un globālajā līmenī. Tāpat tika izskatīts, kā jaunās paaudzes tīkls un IoT palīdz mijiedarboties infrastruktūrām. Trešajā nodaļā, padziļināti izpētīta infrastruktūru savstarpējā mijiedarbība, izmantojot vairākus modeļu analīzes veidus (Topoloģiskais, Analītiskais, Pakalpojumu dekompozīcijas un Imitācijas pieejas modelis). Ceturtajā nodaļā uz praktiska piemēra apskatītas tādas “kritiskās nozares”, kā telekomunikācijas, informācijas tehnoloģijas un enerģētika mijiedarbība. Darbā ir 61 lappuse, 47 attēli, 4 tabulas, 23 formulas ar aprēķiniem un 42 atsauces uz informācijas avotiem.
Keywords kritiskās infrastruktūras, lietišķais internets (IoT), 5G (NR), 4G (LTE), 3G (WCDMA), 2G (GPRS), pakalpojuma kvalitāte (QoS, ) un bezvadu tīkls.
Keywords in English critical infrastructures, Internet of Things (IoT), 5G (NR), 4G (LTE), 3G (WCDMA), 2G (GPRS), quality of service (QoS) and wireless networking.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 20.05.2022 08:57:02