Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Nodokļu risku analīze reliģisko organizāciju darbībā”
Title in English “Analysis of Tax Risks for Religious Organizations”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Daiga Zēna-Zēmane
Reviewer Sandra Bāliņa, SIA “Revidents un grāmatvedis”, vecākais revidents
Abstract Bakalaura darba tēma ir “Nodokļu risku analīze reliģisko organizāciju darbībā”, tēmas izvēle balstīta uz nevalstisko organizāciju sektora, tai skaitā reliģisko organizāciju nepilnīgo izpēti un iespējamajiem ļaunprātīgas izmantošanas gadījumiem. Darba mērķis bija izvērtēt iespējamos riskus reliģiskajās organizācijās, to mazināšanas iespējas un potenciālās izmaiņas trūkumu mazināšanai. Darbs sastāv no 3 daļām: pirmajā daļā tiek apskatīts viss nevalstisko organizāciju sektors tā būtība un attīstība Latvijā, pētīti reliģisko organizāciju veidi, skaits un iedalījums, kā arī saistība ar sabiedriskā labuma organizācijām. Darba otrajā daļā raksturoti nodokļu politikas aspekti, kas ietekmē reliģiskās un sabiedriskā labuma organizācijas, piemērojamie nodokļu atvieglojumi un to apjoms. Savukārt, trešajā daļā apskatītas Eiropas Parlamenta vadlīnijas risku pārvaldības procesā, analizēti nevalstisko organizāciju raksturīgākie riski, kā arī pētīti galvenie riski reliģiskajās organizācijās un to darbībā, veikta intervija ar reliģiskās organizācijas pārstāvi par ziedojumu pārvaldību reliģiskā organizācijā, analizētas saņemtās atbildes. Darba noslēgumā, balstoties uz darbā veikto pētījumu, tiek izdarīti secinājumi, kā rezultātā izvirzīti priekšlikumi reliģisko organizāciju saziedoto līdzekļu uzskaites pilnveidošanai un risku mazināšanai. Darbs sastāv no 57 lapaspusēm, tajā ietverti 10 attēli un 6 tabulas, izmantotās literatūras sarakstā atrodami 23 avoti.
Keywords Nevalstiskās orgnizācijas; sabiedriskā labuma organizācijas; reliģiskās organizācijas; nodokļu atvieglojumi; nodokļu riski; naudas atmazgāšana.
Keywords in English Non-governmental organizations; public benefit organizations; religious organizations; tax relief; tax risks; money laundering.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 17.05.2022 13:43:05