Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Economics
Title in original language Tirdzniecības atvērtības ietekme uz ekonomisko attīstību attīstītajās un mazattīstītajās valstīs
Title in English Trade openness impact on economic development in developed and developing nations
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Normunds Balabka
Reviewer Prakt.doc. I.Eriņa
Abstract Anotācija Noslēguma darba autors: Kalpesh Vasoya Noslēguma darba zinātniskais vadītājs: Mg.oec. Normunds Balabka Noslēguma darba temats: Tirdzniecības atvērtības ietekme uz ekonomisko attīstību attīstītajās un jaunattīstības valstīs Noslēguma darbs rakstīts: angļu valodā tas sastāv no ievada, teorētiskās daļas un izpētes daļas, secinājuma un priekšlikumiem. Darbs sastāv no 43 lapām un 6 tabulām. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā iekļauti 58 avoti angļu valodā. Darbam pievienots 1 pielikums. Noslēguma darba galvenie rezultāti: Rezultāts liecina, ka IKP un IKP pieaugumam uz vienu iedzīvotāju ir negatīva un ļoti nozīmīga ietekme. Tirdzniecības atvērtībai ir ļoti maza ietekme uz IKP, savukārt ĀTI un tiesiskumam ir niecīga ietekme uz IKP. Noslēguma darba bibliogrāfiskais apraksts: Vasoja, K., Balabka, N. (2022). Tirdzniecības atvērtības ietekme uz ekonomisko attīstību attīstītajās un jaunattīstības valstīs. Diplomdarbs. Rīga: RTU, UIVI IUVK, bakalaura akadēmisko studiju programma “Ekonomika”. 58p.
Keywords Pētījuma objekts ekonomiskā attīstība un priekšmets ir tirdzniecības atvērtība un tās ietekme uz tautsaimniecības attīstību.
Keywords in English Research object economic development and subject is trade openness and its impact on economic development.
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 08.02.2022 11:43:10