Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Daudzdzīvokļu ēka ar jumta terasi un dažādas konstrukcijas balkoniem"
Title in English "Apartment building with a roof terrace and balconies of various designs"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Leonīds Pakrastiņš
Reviewer Baiba Gaujēna
Abstract Diplomdarbs sastāv no pētnieciskās daļas un inženierprojekta. Pētnieciskās daļas tēma ir “Konsolveida balkonu risinājumu analīze”, un inženierprojekta tēma ir “Daudzdzīvokļu ēka ar jumta terasi un dažādas konstrukcijas balkoniem”. Pētnieciskais darbs satur atšķirīgu konsolveida balkonu stiprinājumu variantu aprēķinus, analīzi un salīdzinājumus. Aprēķini tiek veikti izmantojot normatīvu un standartu vadlīnijas, ražotāju tehniskos risinājumus un būvniecības vispārpieņemtus principus. Pētījumā tiek noskaidroti piemeklēto risinājumu ierobežojumi, priekšrocības un trūkumi, kas saistīti ar veicamajiem aprēķiniem, būvdarbiem un ekspluatāciju. Noslēgumā apkopoti darbā iegūtie rezultāti un atziņas, balkonu varianti sagrupēti pēc iespējamā konsoles garuma, realizācijas sarežģītības un ekspluatācijas īpatnībām. Diplomdarba inženierprojekta daļa sastāv no arhitektūras, būvkonstrukciju un būvdarbu veikšanas organizācijas daļas. Arhitektūras daļā izstrādāts vispārīgs ēkas un zemesgabala, ugunsdrošības, vides un inženiertīklu apraksts. Būvkonstrukciju daļā veikti pāļu ar režģogu, biaksiāli liektas kolonnas, pa kontūru balstītas pārseguma plātnes un mezglu aprēķini – pārseguma caurspiešanas aprēķins un balkonu stiprinājumu aprēķini no diplomdarba pētījuma daļas. Būvdarbu veikšanas organizācijas daļā aprakstīta galveno būvelementu būvdarbu tehnoloģija, izstrādāts kalendārais plāns, būvmašīnu un materiālu piegādes grafiks, ģenerālais un būvniecības ģenerālais plāns, divas tehnoloģiskās kartes, viena lokālā tāme un objekta koptāme. Diplomdarba apjoms ir 209 lapas, 196 attēli, 5 tabulas un 11 rasējumi, no kuriem 9 A1 un 2 A2 formāta lapas.
Keywords Balkons, konsole, ieliekamas detaļas, siltumbarjera, daudzdzīvokļu ēka, pazemes autostāvvieta, caurspiešana, kolonna, pāļi un režģogi.
Keywords in English Balcony, cantilever, inserts, heat barrier, multi-apartment building, underground parking, capacity, column, piles and pile-raft foundations.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 07.02.2022 19:03:15