Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Jaunmārupes bērnudārza jaunbūve Ozolu ielā 2"
Title in English "Jaunmārupe kindergarten new building at Ozolu Street 2"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Baiba Gaujēna
Reviewer Pāvels Tihomirovs
Abstract Diplomprojekta ietvaros veikta bakalaura darba “Ēku norobežojošo konstrukciju siltināšanas materiāli un tehnoloģijas” un inženierprojekta “Jaunmārupes bērnudārza jaunbūve Ozolu ielā 2” izstrāde. Bakalaura darba “Ēku norobežojošo konstrukciju siltināšanas materiāli un tehnoloģijas” mērķis ir teorētiski un ar aprēķinu pamatot siltumizolācijas materiāla izvēli ēkas norobežojošām konstrukcijām, veikt materiāla un montāžas darbu izmaksu ekonomisko analīzi. Bakalaura darba uzdevums ir analizēt literatūras avotus un internetā pieejamo informāciju par siltumizolācijas materiāliem. Veikt ekonomisko izvērtējumu siltumizolācijas materiāla izvēlei, veikt siltumtehnisko aprēķinu un salīdzināt iegūtos rezultātus. Veikt secinājumus par montāžas darbu kvalitātes nozīmi uz ēkas dzīves ciklu. Pētījuma daļā veikts siltumtehniskais aprēķins pieņemot konkrētu norobežojošās konstrukcijas specifikāciju un aprēķinot siltuma caurlaidību konstrukcijai ar dažādiem siltumizolācijas materiāliem, kā arī analizētas un salīdzinātas izmaksas gan siltumizolācijas materiāliem, gan montāžas darbu veikšanai. Inženierprojekts izstrādāts bērnudārza ēkai Jaunmārupē, Ozolu ielā 2. Inženierprojektā aprakstīti arhitektūras un inženierkomunikāciju risinājumi, veikts siltumtehniskais aprēķins, risināti ugunsdrošības un akustiskie risinājumi, kā arī veikts ekonomiskais salīdzinājums ēkas konstrukcijai. Veikts konstruktīvo risinājumu aprēķins un dimensionēšana metāla sijai, kolonnai, pamatnei un pāļu pamatiem, kā arī konstrukciju mezglam. Izvēlētajam projektam sastādīts darbu veikšanas projekts ar būvdarbu organizācijas un tehnoloģijas aprakstiem, grafiskām shēmām, tehnoloģiskajām kartēm, sastādīts darbu kalendārais grafiks un ekonomiskais pamatojums, sastādot lokālo un koptāmi. Aprakstīta darba aizsardzība un drošības tehnika darbu veikšanas laikā, ugunsdrošības pasākumi un vides aizsardzības pasākumi. Diplomprojekta saturs ir 155 lpp, tajā ietilpst 34 tabulas, 24 attēli, 26 izmantotās literatūras avoti. Grafiskās daļas apjoms ir 10 lapas.
Keywords siltumizolācijas materiāli, ietekme uz vidi, akmens vate, ekstrudētais putupolistirols, kaņepju spaļi, siltumtehniskais aprēķins, izmaksas.
Keywords in English thermal insulation materials, environmental impact, stone wool, extruded polystyrene foam, hemp spools, thermal engineering calculation, costs.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 28.01.2022 15:33:20