Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Medical Engineering and Physics
Title in original language Motorizēta gaismas vadotnes pozicionēšanas ierīce mikro/nano mēroga lādiņu uzkrāšanas un relaksācijas pētījumiem ar NT-MDT Solver P47 Pro.
Title in English Motorized light guide positioning device for micro/nano scale charge accumulation and relaxation studies with the NT-MDT Solver P47 Pro.
Department
Scientific advisor Hermanis Sorokins
Reviewer Jurijs Rauziņš
Abstract Anotācija “Redzamās gaismas ietekme uz hidroksiapatīta virsmas elektriskā potenciāla kinētiku mikro/nano mērogā” Šis darbs ir veltīts tam, lai noskaidrotu, vai hidroksilapatīta virsmas elektriskajam potenciālam ir iespēja mainīties ar redzamās gaismas ierosmi. Eksperiments tika īstenots ar trim izvēlētajiem viļņu garumiem elektromagnētiskā spektra redzamās gaismas reģionā. Virsmas elektriskais potenciāls tika mērīts, izmantojot AFM instrumentus un KPFM tehniku. Apstarojot paraugus, tika iegūtas uzlādes un izlādes līknes. Vēlāk rezultāti tika analizēti, lai noskaidrotu atbildes uz šī pētījuma jautājumiem. Šis pētījums galvenokārt noskaidroja maksimālās virsmas potenciāla izmaiņas, uzlādes un izlādes procesu pussabrukšanas periodu, uzlādes un izlādes procesu ātrumu un laika konstanti katram viļņa garumam. Šis darbs sastāv no 51 lappusēm, tajā skaitā 41 attēls, 5 tabulas un 24 literatūras atsauce.
Keywords Hidroksiapatīts, Virsmas potenciāls, Mikro/nano, Redzamā gaisma
Keywords in English Hydroxyapatite, Surface potential, Micro/nano, Visible light
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 19.01.2022 00:02:36