Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Electrical Systems of Railwey
Title in original language SCB ierīču tehniskās apkopes un remonta darbu tehnoloģisko procesu uzlabošana iecirkņos, kas ir aprīkoti ar dispečercentralizāciju
Title in English Improvement of maintenance and repair technological processes for SCB devices at stations with dispatching centralization
Department
Scientific advisor Mihails Gorobecs
Reviewer Vladimirs Osadčuks, Vecākais elektromehānisko iekārtu elektroinženieris
Abstract Maģistra darbs sastāv no četrām daļām, kurās tika apskatīti : Dispečercentralizācija – vilcienu kustības vadības sistēmas no viena centrālā punkta; Pārmiju un signālu elektriskās/mikroporcesoru centralizācijas; SCB ierīču tehniskās apokopes instrukciju un instrukciju par vilcienu kustības drošību, veicot SCB (signalizācijas, centralizācijas, bloķēšanas) ierīču tehniskās apkopes un remonta darbus un ceturtās projekta daļas. Maģistra darba projekta daļā tika piedāvāts izveidot SCB ierīču apkalpošanas algoritmus un sistēmu, pārveidot attiecīgās vilcienu kustības drošības instrukcijas, kuras ļaus SCB sistēmu apkalpojošam personālam (elektromehāniķiem) veikt SCB ierīču tehnisko apkopi, parbāudi un remonta darbus uz stacijām, aprīkotām ar dispečercentralizāciju bez stacijas dežuranta piesaistīšanas. Tika izveidoti apskates žurnāla ierakstu piemēri, veikta risku novērtēšana un ekonomiskie aprēķini ieviešot jaunu SCB ierīču apkalpošanas metodi. Darbā: 54 lpp. teksts, 18 attēli, 6 tabulas, 3 pielikumi .
Keywords SCB ierīču tehniskās apkopes un remonta darbu tehnoloģisko procesu uzlabošana iecirkņos, kas ir aprīkoti ar dispečercentralizāciju.
Keywords in English Improvement of technological processes for maintenance and repair of SCB devices in stations equipped with dispatching centralization.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 11.01.2022 20:38:24