Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Inženierkomunikāciju būvniecības risinājumu ceļa konstrukcijā analīze” (“Pašvaldības autoceļa Rugāji-Tikaiņi pārbūve”)
Title in English “ Analysis of the Solutions on Rngineering Communications in Road Construction” (“Reconstruction of the Municipal road Rugāji-Tikaiņi”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Armīns Saidāns, Valdes priekšsēdētājs/Būvinženieris,  SIA "R4F"
Abstract Bakalaura darbs “Inženierkomunikāciju būvniecības risinājumu ceļa konsturkcijā analīze” izstrādāts ar mērķi, izpētīt inženierkomunikāciju būvniecības risinājumus ceļa konstrukcijā. Par pamatu bakalaura darba izstrādei tika ņemta personiski iegūtā infromācija, VAS “Latvijas Valsts ceļi” “Ceļu specifikācijās 2019” un interneta vietnē www.lvceli.lv pieejamā informācija, kā arī cita interneta pārlūkā atrodamā informācija. Darba gaitā izpētīti un analizēti dažādu inženierkomunikāciju būvniecības risinājumi ceļa konstrukcijā, kā arī izpētīta inženierkomunikāciju stāvokļa novērtējuma monitoringa metodika. Inženierprojekts “Pašvaldības autoceļa Rugāji-Tikaiņi pārbūve” izstrādāts balstoties uz Latvijas būvnormatīviem, “Ceļu specifikācijas 2019”, Latvijas Valsts standartiem, kā arī citiem saistošiem un regulējošiem dokumentiem. Autoceļš projektēts, saglabājot esošo ceļa asi. Autoceļam izvēlēts prognozētajai transporta intensitātei atbilstošs normālproofils NP9.5. Ūdens atvada risināta ar ceļa sāngrāvjiem, novadot ūdeni uz ūdenstilpnēm, vai reljefa zemākajām vietām. Ceļa mezgli projektēti vienā līmenī.
Keywords ceļi ielas inzenierkomunikācijas aka
Keywords in English road street gulie well
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 10.01.2022 17:49:55