Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Noguruma plaisas atvēršanas/aizvēršanas izpēte LAMBA viļņu balstītai gaisa kuģa iebūvētai uzraudzības sistēmai.
Title in English Research into fatigue crack opening/closure for an aircraft’s built-in monitoring system based on LAMB waves.
Department
Scientific advisor Vitālijs Pavelko
Reviewer Aleksandrs Ņevskis, Asistents, Mg. sc. ing.
Abstract Šajā rakstā tiek pētīta plaisu atvēršanas / aizvēršanas ietekme uz Lamb viļņu bāzes SHM lidmašīnu sistēmu. Otrajā nodaļā tiek apspriests SHM strukturālais veselības monitorings un virzīta jēra viļņu ģenerēšana ar EMAT, kā arī daži pamata ātruma un ultraskaņas mērījumi ar EMAT. Trešajā nodaļā aplūkota noguruma plaisas atvēršana un aizvēršana, izmantojot SHM lidmašīnu un dažus pamata vibrācijas elementus, kad var izmantot Lamb Wave lidmašīnu. Ceturtajā nodaļā analizēta eksperimentāla virzīta viļņu izplatīšanās konstrukcijās un noguruma plaisas ar vadītiem viļņiem. Piektajā nodaļā aplūkota lidmašīnu komponentu SHM sistēma un plaisu izplatīšanās pamata modelēšana, kā arī daži skaitliski aprēķini ar Microsoft Excel. Tiek apspriesti arī analīzes rezultāti un, pamatojoties uz rezultātiem, tiek uzrakstīts secinājums.
Keywords Lamba viļņi, Strukturālā veselības uzraudzība, Strukturālais nogurums, Nesagraujošā testēšana, Elektromagnētiskie akustiskie devēji, Vadīti lamba viļņi, Pjezoelektriskie devēji
Keywords in English Lamb Waves, Structural Health Monitoring, Structural Fatigue, Non Destructive Testing, Electromagnetic Acoustic Transducers, Guided Lamb Waves, Piezoelectric transducers
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 18.06.2021 11:50:17