Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Lidostas drošības pārbaudes caurlaides novērtēšana un modelēšana, pamatojoties uz empīriskiem datiem.
Title in English Modeling and estimation of airport security check based on empiric data.
Department
Scientific advisor Ali Arshad
Reviewer Māris Hauka Asoc. profesors, Dr. sc. ing.
Abstract Aviācijas nozare ir visizmantojamākais transporta veids, un tā savieno visu globālo uzņēmējdarbību. 11. septembra 11. septembris ir ne tikai ekonomiski un cilvēku dzīvības zaudējumi, bet arī zaudēta ticība un radīta mīkla par aviācijas drošību. Taču pēc šī negadījuma aviācijas drošība ir ārkārtīgi uzlabojusies, pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, un tā ir kļuvusi par drošāko transporta veidu. Pārsteidzoši ir tas, ka caurlaides ātrums pēdējo 20 gadu laikā joprojām ir tāds pats pat ar jaunajām tehnoloģijām. Drošības pārbaudes punkti lidostās ir sastrēgums. Pat 30-50 % svārstības no stundas uz stundu ir diezgan izplatīta parādība. Piemēram, EDS C1- sistēmās ir jāizņem visi šķidrumi un elektronika, C3- sistēmās - neviens no tiem. Tam ir milzīga ietekme uz diversifikācijas/rekolekcijas centieniem, un šie ietekmējošie faktori ir identiski, atskaņojot visus ekspluatācijas datus, kas nozīmē, ka, atskaņojot vienlaicīgi no vairākiem apstākļu punktiem, var noteikt ietekmi. Maksimizēt caurlaides ātrumu, minimizēt rindas lielumu un maksimālu drošību.
Keywords Vītņu novērtēšana, viltus trauksme, skrīnings, drošība, kontrolpunktu šūnas, viltus trauksme, caurlaides ātrums, ietekmes faktors, sastrēgums, Ridgeline gabals, pandas, joslu skaits, atdalīšanas zonas, metāla detektors, rentgena skrīnings, pasažieru tips, laika apstākļi.
Keywords in English Aviation, Assessment of threads, False Alarm, Screening, Security, Check Point Cells, False alarm, Throughput rate, Influence Factor, Bottleneck, Ridgeline plot, Pandas, Number of Lanes, Divestment Areas, Metal Detector, X-ray Screening, Passenger Type, Weather Conditions.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 16.06.2021 20:17:54