Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Iekrāvēju dakšu projektēšana un optimizācija.
Title in English Design and optimization of fork for forklifts.
Department
Scientific advisor Vitālijs Beresņevičs
Reviewer Aleksandrs Januševskis
Abstract Darbs veidots kā nobeiguma darbs maģistra akadēmiskajām studijām RTU Teorētiskās mehānikas un materiālu pretestības katedrā, Mehānikas un mašīnbūves institūta Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē. Šis pētījums ir paredzēts, lai izveidotu un ieviestu dažādus iekrāvēja dakšas slodzes apstākļus, uzlabojot sākotnējā modeļa parametrus. Dakšas dizains un optimizācija uzsver ražošanas prognozēšanu, optimizāciju un kvalitatīvu dizainu, pieņemot par kritēriju minimālu spriegumu. Tas patiešām varētu samazināt ražošanas laiku, ražošanas izmaksas un konstrukcijas svaru. Tiek analizēta sākotnējās konstrukcijas ietekme pie dažādām maksimālām slodzēm, dažādiem materiālu parametriem un atbilstošo robežnosacījumu ieviešanas. Lai iegūtu precīzākus rezultātus, tiek izmantotas programmatūras ANSYS, Fusion 360 and SolidEdge. Iekrāvēja dakšas konstrukcijas galīgā versija tiek salīdzināta ar sākotnējo dizainu. Darba apjoms ir 68 lpp. teksta. Tajā ir 41 attēli, 10 tabulas. Izmantoti 18 informācijas avoti. Atslēgas vārdi: Ģeneratīvais dizains, Materiāla īpašības, Slodzes un robežnosacījumi, Galīgo elementu metode un analīze, daļu modifikācijas, Dizaina novērtēšana, Topoloģijas optimizācija.
Keywords Ģeneratīvais dizains, Materiāla īpašības, Slodzes un robežnosacījumi, Galīgo elementu metode un analīze, daļu modifikācijas, Dizaina novērtēšana, Topoloģijas optimizācija.
Keywords in English Generative design, Material property, Load and boundary conditions, Finite element method and analysis, part modifications, Design evaluation, Topology optimized
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 10.06.2021 09:27:40