Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Chemical Technology
Title in original language Pigmentētu īpaši augstas stiprības šķiedrbetonu izstrāde un to īpašību izpēte
Title in English Development of pigmented ultra high performance fiber concrete and investigation of its properties
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Inna Juhņeviča
Reviewer Genādijs Šahmenko
Abstract Maģistra darba literatūras apskatā apkopota informācija par īpaši augstas stiprības betonu, tā priekšrocībām un izmantošanu, kā arī ķīmiskajām, fizikālajām un mehāniskajām īpašībām. Sniegts ieskats par īpaši augstas stiprības betonu mikrostruktūras īpašībām. Dota informācija par biežāk izmantotajām īpaši augstas stiprības betonu izejvielām un to īpašībām. Literatūras apskatā tika izmantotas zinātniskās publikācijas, grāmatas un interneta resursi. Informācijas avoti ir aplūkoti laika posmā no 1966. līdz 2021.gadam. Eksperimentālajā daļā pētīti trīs dažādu sastāvu īpaši augstas stiprības betoni un to īpašību likumsakarības. Pētīti minerālmateriāli, izmantojot granulometrijas, mitruma, absorbcijas un sablīvētības pakāpes noteikšanas metodes. Analizēts sacietējušu paraugu sastāvs, izmantojot rentgenstaru difrakcijas un skenējošās elektronu mikroskopijas metodes. Pētīts paraugu rukums, kā arī spiedes stiprība un lieces stiprība. Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā. Darba apjoms ir 80 lpp. Darbs satur 29 attēlus, 12 tabulas, 2 pielikumus un izmantoti 75 informācijas avoti.
Keywords Īpaši augstas stiprības betons, arhitektoniskais betons, superplastifikātors, mikrosilīcijs, tērauda šķiedras, neorganiskie pigmenti.
Keywords in English Ultra-high performance concrete, architectural concrete, superplasticizer, micro silica fume, steel fibres, inorganic pigments.
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 08.06.2021 07:55:44