Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Viena megavata jaudas Saules enerģijas elektrostacijas parka izveide Latvijā - virtuālas elektrostacijas risinājums"
Title in English "Construction of one megawatt solar energy power station park in Latvia - virtual power station solution"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Oļegs Linkevičs
Reviewer Romāns Petričenko
Abstract Šajā bakalaura darbā tika pētīti lieljaudas (1M) saules parka izveides risinājumi Latvijas apstākļos. Tika sniegts gan tehniskais vērtējums par šāda parka jaudas un vietas izvēli, pieslēgumu tīklam un konstruktīviem risinājumiem, gan vērtējums par šādu projektu īstenošanas iespējām, to realizējot kā kopienas projektu un izmantojot virtuālās elektrostacijas risinājumus tā vadīšanai. Darba analītiskajā daļā tika apskatīti saules elektroenerģijas izmantošanas veidi un tehnoloģijas, virtuālās elektrostacijas darbības principi un komponentes, kā arī likumdošanas aspekti. Darba praktiskajā daļā tika veikti saules elektroenerģijas izstrādes un ekonomiskie aprēķini, kā arī tika izvērtētas saules parka pieslēgšanas iespējas. Darba noslēgumā tika sniegts vērtējums par esošās likumdošanas pilnveidošanu šādu projektu veiksmīgai realizēšanai. Darbs sastāv no 71 lpp., t.sk, 59 lpp. – pamatteksts un 13 lpp. – pielikumi, 8 tabulām, 17 attēliem, 17 pielikumiem un 60 literatūras avotiem.
Keywords Virtuālā elektrostacija, agregators, saules elektroenerģijas ražošanas parks
Keywords in English Virtual power plant, aggregator, solar power plant
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 07.06.2021 13:08:16