Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Finance
Title in original language Ienākumus nenesošo aktīvu pārvaldība un vērtspapīrošanas ietekme uz banku finanšu rādītājiem Indijā
Title in English Management of Non-performing Assets and Impact of Securitization on Financial Performance of Banks in India
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Nataļja Lāce
Reviewer Dr. oec. K. Kozlovskis, asoc. profesors
Abstract Abstrakts Indijas banku sektors ir saskāries ar problēmām, palielinot peļņu nenesošos aktīvus (NPA). NPA ir labākais rādītājs banku veselības novērtēšanai. Peļņu nenesošie aktīvi nerada ienākumu avotus, turpretim bankai ir jāparedz uzkrājumi šādiem aktīviem. NPA ietekmē likviditāti un rentabilitāti, ne tikai slikti atspoguļojas banku kontu grāmatās, bet arī negatīvi ietekmē valsts ekonomiku. Peļņu nenesoši aktīvi satrauc regulārās Indijas komercbankas. Regulāro komercbanku problēma tagad ir dienas, kad pieaug nestrādājošo aktīvu līmenis. Narasimham komitejas un Verma komitejas ieteikumi, daži soļi ir veikti, lai atrisinātu NPA problēmu. NPA, kas pārsniedz noteiktu līmeni, rada bažas visiem iesaistītajiem, jo kredīts ir būtisks ekonomikas izaugsmei, un arī NPA ietekmē vienmērīgu kredītu plūsmu. Bankas iegūst resursus ne tikai jauniem noguldījumiem, bet arī pārstrādājot no aizņēmējiem saņemtos līdzekļus. Nepieciešams samazināt NPA, lai uzlabotu finanšu stāvokli banku nozarē. Indijas bankās augsts nestrādājošo aktīvu līmenis ir nekas cits kā veselības stāvoklis banku sistēmā, kā arī draud aktīvu kvalitāte un banku izdzīvošana. Pētījums galvenokārt balstās uz sekundārajiem datiem, kas apkopoti ziņojumā par banku tendencēm un progresu Indijā. Dati ir analizēti ar statistikas rīkiem, piemēram, procentiem un saliktā gada pieauguma tempu (CAGR). Šajā rakstā ir mēģināts izprast NPA, NPA statusu un tendences Indijas plānotajās komercbankās, iemeslus, kādēļ NPA ir ļoti ietekmēta regulārās Indijas komercbankas, un NPA atgūšanu, izmantojot dažādus kanālus, piemēram, Lok Adalat, DRT un SARFAESI ACT.
Keywords Neveiksmīgie aktīvi, Parādu atgūšanas tiesa, SARFAESI likums, Lok Adalat, Regulētās komercbankas, Valsts sektora bankas, Privātā sektora bankas.
Keywords in English Non-Performing Assets, Debt Recovery Tribunal, SARFAESI Act, Lok Adalat, Scheduled Commercial Banks, Public Sector Banks, Private Sector Banks.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 28.03.2021 10:58:29