Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Metamodeļa izstrāde kopņu tiltiem.
Title in English Development of surrogate model for truss bridges.
Department
Scientific advisor Sabīne Upnere
Reviewer Andrejs Pupurs
Abstract Šīs tēzes ir manas maģistrantūras studiju noslēguma darbs teorētiskās mehānikas un materiālu pretestības katedrā, Mehānikas un mašīnbūves institūtā. Tilts savieno abus galus un nodrošina stabilu piekļuvi ceļu tīklam. Sasniegt galamērķi ir neiespējami, ja ceļš saskaras ar ģeogrāfiskiem šķēršļiem, piemēram, upēm, ielejām, ezeriem un pietekām. Lai palielinātu dinamismu, vienlaikus veicinot resursu attīstību, tilti veicina autotransporta struktūras, kas veicina tirdzniecību un kultūras mijiedarbību, ceļojot pa sauszemi. Šis dokuments ir paredzēts, lai pētītu kopņu tiltu uzbūvi un analīzētu dažādus to tipus, veicot skaitliskus aprēķinus ar statisko strukturālo analīzi analīziprogrammatūrā Ansys un analītiskus aprēķinus ar metamodeļiem, lietojot atbildes virsmas metodi. Šajā analītiskajā un skaitliskajā simulācijas procesā katrai attiecīgajai simulācijai izmanto tērauda konstrukcijas. Aprēķini šajos modeļos tiek izmantoti un salīdzināti, lai zinātu, kura simulācija ir visvienkāršākā un ātrākā. Skaitlisko analīzi programmatūrā ANSYS izmanto, lai aprēķinātu ekvivalentu spriegumu un deformāciju. Metamodeli izmanto, lai iegūtu līdzīgus strukturālos rezultātus. Darba apjoms ir 72 lappuses, kas satur 51 attēlu, 8 tabulas, 2 grafikus un 54 atsauces.
Keywords Kopņu tilts, Surogate Model. Truss tilta simulācijas, Surogate modeļa izstrāde, Ansys simulācija, Deformācija, Ekvivalents spriegums.
Keywords in English Truss Bridge, Surrogate Model. Simulations of Truss Bridge, Development of Surrogate model, Ansys Simulation, Deformation, Equivalent Stress.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 18.01.2021 21:52:07