Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Stentu analīze artērijā, pamatojoties uz skaitliskām simulācijām.
Title in English Analysis of stented artery based on numerical simulations.
Department
Scientific advisor Sabīne Upnere
Reviewer Igors Tipāns
Abstract Koronārā sirds slimība, saistīta arī ar koronāro sklerozi, ir visbiežākais nāves cēlonis Amerikas Savienotajās Valstīs, to izraisa, tauku, holesterīna, kalcija un fibrīna uzkrāšanās koronārajā artērijā. Galvenais mērķis šajā pētījumā ir plūsmas lauka simulācijas artērijā ar stentiem, izmantojot ANSYS un analizēt ietekmi dažādu stentu un izmēru aneirismām ņemot vērā arī plūsmas ātruma izmaiņas . Sākumā artēriju ar stendiem 2-D modelis ir izstradāts lietojot ANSYS 2020 R2 saskaņā ar ģeometrijas moduli. Modelis ir izveidots, lai analizētu ātruma kontūru un spiediena sadalījumu attiecībā uz šķidruma ātruma ietekmi. Spiediens un citas kontūras tiek analizētas artērijām bez stentiem un ar četriem un sešiem stentiem. Tiek apskatīta stentu iedarbība četros artēriju gadījumos ar normālu un palielinātu stenta izmēru. Tiek konstatēts, ka tad, kad aneirisma daļa tiek palielināta līdz 1,5 reizes, maksimālais spiediens tiek samazināts un ātrums tiek palielināts. Palielinoties ieplūdes ātrumam, maksimālais spiediens tiek palielināts par aptuveni 70 %, ātrums tiek samazināts par aptuveni 73 %, un sienas bīdes spriegums tiek palielināts par aptuveni 85 %. Pieaugot stentu skaitam,maksimālais spiediens tiek palielināts par aptuveni 50 %, ātrums tiek samazināts par aptuveni 10 %, un sienas bīdes spriegums tiek palielināts par aptuveni 60%.
Keywords Koronārā sirds slimība, Stenta artērija, Aneirisma, spiediens, Ātrums, Skaitļošanas šķidruma dinamika, 2D modelis,nav stentu.
Keywords in English Coronary heart disease, Stent artery, Aneurysm, pressure, Velocity, Computational fluid dynamics,2D model, no of stents.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 18.01.2021 11:01:57