Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Logistics and Supply Chain Management
Title in original language “Kas būtu, ja” analīzes lietošana loģistikas sistēmu darbībā
Title in English “What-if” Analysis Application for Logistic Systems Operation
Department 12100 Institute of Information Technology
Scientific advisor Jūlija Petuhova
Reviewer Pētnieks Nadežda Zeņina
Abstract Lai spētu noteikt stratēģiskas vai taktiskas kustības efektu pirms laika, lēmumu pieņēmējiem ir nepieciešama stingra prognozēšanas metode. Ko darīt, ja analīze risina šo vajadzību, ļaujot lietotājiem simulēt un analizēt sarežģītu loģistikas sistēmu un viņu uzvedību saskaņā ar šādiem pieņēmumiem, ko sauc par scenārijiem. Lai gan daži komerciālie rīki spēj prognozēt, un ja analīze un daži dokumenti apraksta saistītās lietojumprogrammas dažādās jomās, tomēr nav mēģināts visaptveroši risināt metodoloģiskos un modelēšanas jautājumus šajā jomā. Šajā maģistra darba pētījumā, lai atrisinātu ATM aizpildīšanas problēmu, Excel programmā tiek izveidots matemātiskais modelis ar mērķa funkciju, kas ļauj simulēt un atrast definēto lēmumu mainīgo lielumus. mērķis ir panākt optimālo lēmumu mainīgo vērtību kombināciju.
Keywords loģistikas sistēma, loģistikas izplatīšanas sistēma, loģistikas optimizācija, ja nu analīze, bankomātu aizpildīšana, simulācija.
Keywords in English logistics system, logistics distribution system, logistic optimization, what-if analysis, ATM filling, simulation.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 09.09.2020 12:11:02