Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Heat, Gas and Water Tehnology
Title in original language "Daudzfunkcionālo fasāžu risinājumi renovējot daudzdzīvokļu mājas"
Title in English "Multifunctional facade systems in apartment building renovation"
Department 24300 Institute of Heat, Gas and Water Technology
Scientific advisor Anatolijs Borodiņecs
Reviewer Rihards Gailītis
Abstract Maģistra darba autors ir Toms Jansons, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju institūta students. Maģistra darbā „Daudzfunkcionālo fasāžu risinājumi renovējot daudzīvokļu mājas” ir mērķtiecīgi, periodiski pētītas dažādas metodes kā arī laboratorijā izbūvētā prototipā ilgstoši nolasīti mērījumi un analizētas to sakarības saistībā ar ēku siltināšanu un būvkonstrukciju veidošanu, kur var ievērojami samazināt patērēto enerģiju apkurei, rast iespējamu samazināt renovācijai paredzētās izmaksas un uzlabot ikdienas dzīves kvalitāti. Maģistra darba mērķis darba mērķis ir noteikt kompleksi renovētas daudzdzīvokļu mājas ieguvumus un risinājumus. Lai sasniegtu maģistra darba mērķi tiek izvirzīti tādi uzdevumi kā veikt literatūras apskatu par Latviju un Eiropu, analizēt kompleksi renovēto daudzdzīvokļu māju renovācijas risinājumus Latvijā, iegūt datus no Rīgas Tehniskās universitātes laboratorijā izbūvētā renovētas ēkas sienas prototipa un analizēt sakarības, salīdzināt kompleksi renovētu daudzdzīvokļu māju energoefektivitāti, veikt iegūto energoefektivitātes salīdzinājumu kompleksi renovētām mājām. Darbs ir noformēts uz 71 lapām, ar 13 tabulām, darbā ir 45 attēli. Darba rezultātā autors sniedz secinājumus un priekšlikumus problēmu risināšanai.
Keywords daudzfunkcionālās fasādes sistēmas, ēku siltināšana, renovācija, daudzdzīvokļu ēkas, energoefektivitāte, apkures sistēma, izmaksu lietderīgums
Keywords in English multifunctional facade systems, thermal insulation of buildings, renovation, apartment buildings, heating system, cost efficiency, energy efficiency.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 09.07.2020 12:51:45