Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Materials Science
Title in original language Apkārtējās vides faktoru ietekme uz dabas izcelsmes piedevas saturošu polipropilēna kompozītu īpašībām
Title in English Effect of environmental factors on properties of polypropylene composites with natural fillers
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Remo Merijs-Meri
Reviewer Madara Bārtule
Abstract Bakalaura darbs satur ievadu, literatūras apskatu, metodisko daļu, eksperimentālo daļu, secinājumus un izmantotās literatūras sarakstu. Literatūras apskatā tiek aprakstītas polipropilēna un dabīgo šķiedru raksturīgākās īpašības un ķīmiskais sastāvs, dabīgo šķiedru savietošana ar polipropilēnu izmantojot saistīšanās aģentus, organiski modificēto mālu pievienošana kompozīta īpašību uzlabošanai, kompozītu īpašības, kā arī UV starojuma ietekme uz tām. Darba eksperimentālajā daļā tiek izpētītas polipropilēna, kā arī tā, ar dabīgām šķiedrām stiegrotu, un/vai organo-mālu pildītu kompozītmateriālu stiprības – deformatīvās īpašības, kalorimetriskās īpašības, kā arī to ķīmiskais sastāvs un to izmaiņas pēc paātrinātas mākslīgās novecināšanas. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, satur 53 lappuses, 35 attēlus un 9 tabulas. Darbā izmantoti 49 avoti.
Keywords AUZU SĒNALU MIKROŠĶIEDRAS, KVIEŠU SĒNALU MIKROŠĶIEDRAS, POLIPROPILĒNS, LAUKSAIMNIECĪBAS BLAKUSPRODUKTI, DABĪGO ŠĶIEDRU POLIMĒRKOMPOZĪTS, ORGANISKI MODIFICĒTO MĀLU PILDVIELAS, MĀKSLĪGĀ NOVECINĀŠANA, KOMPOZĪTU ĪPAŠĪBAS.
Keywords in English OAT HUSK MICROFIBERS, WHEAT HUSK MICROFIBERS, POLYPROPYLENE, AGRICULTURAL BYPRODUCTS, POLYMERIC COMPOSITE REINFORCED WITH NATURAL FIBRES, ORGANO-MODIFIED CLAY FILLERS, ARTIFICIAL AGEING, COMPOSITE PROPERTIES.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 30.06.2020 12:53:40