Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Information Technology
Title in original language Lēmumu atbalsta sistēmas dizaina izpēte
Title in English Decision Support System Design Analysis
Department 12100 Institute of Information Technology
Scientific advisor Henrihs Gorskis
Reviewer Mg.sc.ing. Olga Jepifanova
Abstract Lēmumu pieņemšana un lēmumu analīze sasaistītas ar vairākām matemātiskām metodēm. Šīm metodēm jābūt viegli implementējamām, lai atvieglot lēmuma pieņemšanu. Metodēm attīstoties ir nepieciešams izstrādāt jaunus rīkus un, lai to izdarītu būtu vēlams izpētīt esošos rīkus. Darba mērķis ir noteikt un apkopot pēc kādiem principiem ir veidotas lēmumu atbalsts sistēmas. Darba uzdevumi: Izpētīt literatūru par lēmumu atbalsta metodēm un rīkiem. Veikt rīku aprakstu un to iespēju analīzi. Apkopot analīzes rezultātus un veikt salīdzinošu analīzi. Izvirzīt galvenos principus un pieejas, kas ietekmē lēmumu atbalsta sistēmas rīku dizainu. Rezultātā tika apkopota literatūra par lēmumu atbalsta rīkiem un tas klasifikācijām. Tika veikts rīku apraksts un salīdzinoša analīze. Kā arī tika izveidots galveno principu saraksts, kas ietekmē atbalsta sistēmas programmatūras dizainu. Darba apjoms - 52. lpp., 4 tabulas, 14 attēli un 0 pielikumi.
Keywords Lēmumu pieņemšana, lēmumu analīze, dizains, Lēmumu atbalsta sistēmas, klasifikācija, “Lagopus”, “Logical Decisions”, “Simba DSS”, “Spice Logic Decisions Tree Analyzer’’, “AHP Online System”.
Keywords in English Decision making, decision analysis, design, decision support systems, classification, Lagopus, Logical Decisions, Simba DSS, Spice Logic Decisions Tree Analyzer ', AHP Online System.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 14.06.2020 18:52:53