Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Engineering of Regional Development and Urban Economics
Title in original language Rail Baltica projekta potenciālā ietekme uz Salaspils attīstību
Title in English Potential Impact of Rail Baltica Project on Development of Salaspils
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Inesa Bušovska
Reviewer Asoc.prof. T.Survilo
Abstract Bakalaura darba autore Elīza Anna Mellēna savu darbu izstrādājusi par tēmu “Rail Baltica projekta potenciālā ietekme uz Salaspils attīstību”. Izstrādātā darba zinātniskā vadītāja ir nodaļas vadītāja, Mg. oec. Inesa Bušovska. Darba mērķis ir veicot padziļinātu izpēti par Rail Baltica projektu, identificēt kā projekts ietekmēs Salaspils novada attīstību, izveidojot tajā intermodālo loģistikas centru un, balstoties uz pieejamo informāciju, tās analīzi, apzināt ieguvumus un riskus, kas potenciāli varētu rasties Salaspilī no Rail Baltica projekta būvniecības un/vai ekspluatācijas. Darba pirmajā daļā tika apskatīts Rail Baltica teorētiskais ietvars – projekta attīstības gaita, finanšu ieguvumi, kā arī projekta ieguvumi un riski. Darba analītiskajā daļā tika izpētīts Salaspils novada sociālekonomiskais raksturojums, Rail Baltica intermodālā loģistikas centra ietekme uz pilsētvidi, loģistikas centra plānotie ienākumi un izdevumu un loģistikas centra ieguvumi, riski. Projekta daļā tiek apskatīta intermodālā loģistikas centra darbības ietekme uz Salaspils novadu. Tiek aprēķināts kā potenciāli loģistikas centrs ietekmēs Salaspils budžetu un tiek noteikti Salaspils attīstības ieguvumi un riski no projekta. Darbs ir izstrādāts uz 58 lapaspusēm un ietver 10 attēlus, 18 tabulas.
Keywords Rail Baltica, dzelzceļa attīstības ietekme, loģistikas centrs, sociālekonomiskie rādītāji, teritoriju attīstība.
Keywords in English Rail Baltica, the impact of the railway’s development, logistics center, socio-economical indicators, the development of territory.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 27.05.2020 00:36:08