Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Telecommunications
Title in original language 2*2 MIMO ieviešana bezvadu sistēmās un veiktspējas analīze
Title in English Implementation of 2*2 MIMO in Wireless Systems and Performance Analysis
Department 13100 Institute of Telecommunications
Scientific advisor Jurģis Poriņš
Reviewer Asoc.prof. Sandis Spolītis
Abstract Multiple Input Multiple Output (MIMO) ir uzticama tehnoloģija topošajām bezvadu pārraides sistēmām, lai vēl vairāk uzlabotu sistēmas kvalitāti, ietilpību un noturību. Tā kā ir vairākas pārraides antenas un vairākas uztveršanas antenas, MIMO sistēmas klātbūtne ļauj esošajās sakaru sistēmās (piemēram, 4G) un tiek pētītas jaunām šūnu sakaru sistēmām (piemēram, 5G). MIMO sakaru sistēmas priekšrocības tiek iegūtas, apvienojot antenu blokus, kas nodrošina telpisko dažādību no izplatīšanās kanāla. Kodēšana pēc laika un telpas ir īpaša metode vairāku antenu izgatavošanai no daudzveidības viedokļa, uzlabojot sistēmas uzticamību un enerģijas efektivitāti. Šajā maģistra darbā tiek analizēta 2 × 2 MIMO sistēmas ieviešana bezvadu sistēmās un veiktspēja, aprēķinot bitu kļūdu līmeni (BER) un signāla un trokšņa attiecību (SNR) BPSK un QPSK modulācijas metodēm
Keywords Vairākas ieejas vairākas izejas, vienas ieejas viena izeja, vienas ieejas vairākas izejas, vairākas ieejas viena izeja, bitu kļūdu līmenis, signāla un trokšņa attiecība, Alamouti telpas laika bloka kods, pakalpojuma kvalitāte.
Keywords in English Multiple Input Multiple Output, Single Input Single Output, Single Input Multiple Output, Multiple Input Single Output, Bit Error Rate, Signal to Noise Ratio, Alamouti Space Time Block Code, Quality of Service.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 17.01.2020 15:43:01