Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Ģeneratora izstrāde vidēja izmēra lidmašīnām.
Title in English Designing a generator for medium size aircraft.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Deniss Brodņevs
Reviewer Docents, Dr.sc.ing. Māris Hauka
Abstract Ģeneratora iztrade vidēja izmēra lidmašīnam. Galvenais uzdevums ir elektriskā aprēķināšana un līdzstrāvas ģeneratora galveno izmēru atrašana vidēja lieluma gaisa kuģim, izmantojot esošo aprēķina metodi un izmantojot nominālās vērtības. Galvenais uzdevums ir sadalīts vairākās daļās: Galveno izmēru, rotoru rievu skaita un izmēru aprēķināšana, kolektora un suku parametri, magnētiskās ķēdes aprēķins tukšgaitas un nominālās slodzes laikā, polu parametri un efektivitātes noteikšanas beigas. Darbs ir sadalīts teorētiskajā un praktiskajā daļā, papildus galvenajiem uzdevumiem tiek izvirzīti mērķi, projektējot ģeneratoru, kas pilnībā atbilst gaisa kuģa ģeneratora tehniskajiem parametriem. Šie mērķi ir saistīti, lai būtu ģenerators, kas darbosies īpašos apstākļos, lai tam būtu standartiem piemēroti svara izmēri. Pēc aprēķiniem ir veiktspējas uzlabojums, tas prasa turpmāku mehānisku aprēķinu. Darbs sastāv no 72 lappusēm, 1 tabulām, 5 attēliem, 5 literatūras avotiem, 1 appendix un 269 formulas. tslēgas vārdi: līdzstrāvas ģenerators, aprēķins, nepieciešamība, spriegums, sukas, kolektors, stabi, rievas, slodze, svars, elektriskais, ģenerators, tinums.
Keywords līdzstrāvas ģenerators, aprēķins, nepieciešamība, spriegums, sukas, kolektors, stabi, rievas, slodze, svars, elektriskais, ģenerators, tinums.
Keywords in English Direct current generator, DC generator, calculation, requirements, voltage, brushes, collector, poles, slots, load, weight, electrical, generator, winding.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 15.01.2020 13:19:04