Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Adaptronics
Title in original language "Dombrovska un Skuju ielas luksafora sistēmas rekonstrukcijas projekta izstrāde un optimizācijas risinājumu izpēte"
Title in English "Reconstruction project and optimization solution development for traffic light system in Dombrovska and Skuju street"
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Ansis Avotiņš
Reviewer R. Poriņš
Abstract Bakalaura darba tēma ir “Dombrovska un Skuju ielas luksoforu sistēmas rekonstrukcijas projekta izstrāde un optimizācijas risinājumu izpēte”. Katrs luksofora objekts nodrošina kontrolētu satiksmes dalībnieku plūsmu. Luksofora objekta galvenais mērķis ir padarīt satiksmes plūsmu organizētu, lai neveidotos konflikta situācijas starp satiksmes dalībniekiem Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek apskatītas luksofora objekta vadības ierīces, tehnoloģijas, kā arī plašākas iespējas, kā padarīt drošāku un kontrolētāku satiksmes vidi. Pētnieciskajā daļā tiek analizēta šobrīd esošā satiksmes organizācijas sistēma Augusta Dombrovska un Skuju ielas krustojumā. Pēc pašreizējās situācijas analīzes, tika veikti aprēķini, lai paaugstinātu esošā objekta energoefektivitāti, pazeminātu apkalpošanas izmaksas, kā arī tika izveidots plāns, kā uzlabot A.Dombrovska un Skuju ielas krustojuma satiksmes infrastruktūru. Palielinot krustojuma izbraucošo transportlīdzekļu skaitu, samazinot gaidīšanas laiku krustojumā. Pētnieciskajā daļā tika izveidots rekonstrukcijas projekts, kurā ietvertās satiksmes plūsmas organizēšanas tehnoloģijas atbilst šā brīža Latvijas Valsts Standartiem, kā arī tika izveidots signālplāns un elektriskā slēguma shēma priekš jaunā rekonstruētā luksofora objekta. Bakalaura darbā tiek sniegts priekšstats, kā ir iespējams uzlabot esošo situāciju konkrētajā luksoforu objektā, neveicot pilnu krustojuma pārbūvi, bet tikai uzlabojot to ar mūsdienīgākām tehnoloģijām, padarot to gan drošāku, gan arī efektīvāku, samazinot elektroenerģijas patēriņu, šajā konkrētajā objektā. Bakalaura darbā apkopotā informācija var kalpot, kā iegansts uzlabot pašreizējo situāciju regulējamā krustojumā, gan arī kā informatīvs materiāls tālākai regulējamo krustojumu izpētei. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 77 lapaspuses. Tajā ir izmantoti 39 attēli, 11 tabulas. Lai īstenotu šo darbu tika izmantoti 29 informācijas avoti.
Keywords Luksofors, kontrolieris, gaismas signāli, videodetekcija, signālplāns, slēgums, krustojums, rekonstrukcija
Keywords in English Traffic light, controller, light signals, video detection, signal plan, circuit, intersection, reconstruction
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 06.01.2020 11:09:54