Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Electronics
Title in original language Daudzjoslu planārā antena
Title in English Combined Planar Antena
Department 13200 Institute of Radioelectronics
Scientific advisor Guntars Balodis
Reviewer Jānis Semeņako
Abstract Šī maģistra darba uzdevums ir izstrādāt kombinēto planāro antenu, kas darbosies Latvijā izmantojamo GSM, UMTS un LTE frekvenču diapazonos, kas ir paredzēti šūnu telefonam. Sākumā tiek veikta literatūras analīze ar mērķi izpētīt šādas tēmas: antenu veidi un to uzbūves īpatnības; antenu galvenie parametri; mobilo bezvadu komunikāciju principi un nosacījumi; planāro un PIFA antenu konstrukciju principi un īpatnības. Tiek pētīti Latvijā izmantojamie GSM, UMTS un LTE tehnoloģiju frekvenču diapazoni un izvēlēti trīs no tiem: 880-960 MHz, 1710-1880 MHz, 1920-2170 MHz. Summārajam antenas kanālam ir paredzēts pieslēgt koaksiālo kabeli ar pretestību 50 Ω. Antenas stāvviļņu koeficienta vērtība nepārsniedz ≤ 2 un zudumi ieejā mazāki par RL ≥ 10 dB. Antenai ir vēlama izotropā vērsuma diagramma un jauktā polarizācija. Antenas modelēšanai tiek izmantota Ansoft HFSS programmatūra. Maģistra darbs satur 82 lapas puses, 9 tabulas, 94 attēlus un 6 pielikumus. Maģistra darbā izmantoti 55 informācijas avotus un 8 internet avoti.
Keywords HFSS, Daudzjoslu planārā antena, GSM, UMTS, LTE, mobilās antenas, plaknes antena, PIFA antena, ultra platjoslas antena.
Keywords in English HFSS, Multiband Planar Antena, GSM, UMTS, LTE, mobile antennas, patch antenna, PIFA antenna, ultra-wideband antenna.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 05.01.2020 22:42:29