Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Mitruma ietekme uz aukstās pārstrādes procesu” (“Valsts galvenā autoceļa A10 pārbūve posmā no 44,0 km līdz 45,4 km" ”)
Title in English “Moisture Impact on the Cold Recycling Process” (“Reconstruction of the State Major Road A10 Section from 44.0 km to 45,4km")
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Viktors Haritonovs
Reviewer Jānis Tihonovs, Ceļu tīkla daļas vadītājs, VAS „Latvijas Valsts ceļi”
Abstract Šis darbs sastāv no bakalaura darba un inženierprojekta. Bakalaura darba nosaukums ir “Mitruma ietekme uz aukstās pārstrādes procesu” un inženierprojekta nosaukums ir “Valsts Galvenā autoceļa A10 pārbūve posmā no 44,0 km līdz 45,4 km”. Bakalaura darba mērķis ir noteikt optimālo materiālu mitrumu aukstās pārstrādes maisījumam un rast risinājumu kvalitātes nodrošināšanai. Bakalaura darba uzdevumi ir novērtēt mitruma un laika apstākļu ietekmi uz aukstās pārstrādes procesu, izpētīt reciklētā materiāla īpašības pie dažāda mitruma un saprast reciklētā maisījumā esošā ūdens nozīmi uz aukstās pārstrādes kvalitāti, kā arī bakalaura darba ietvaros analizēt pētījumus. Darbs sastāv no teorijas izklāsta par aukstās pārstrādes procesu, par pielietojamiem materiāliem un tehnoloģijām, kā arī no pētījumu analīzes. Bakalaura darbā tika noskaidrots kā noteikt optimālo mitrumu aukstās pārstrādes maisījumos, kā arī tika izpētīta metode, pēc kuras var noteikt efektīvāku optimālo mitrumu. Tiek piedāvāti priekšlikumi kā uzlabot aukstās pārstrādes procesa kvalitāti. Inženierprojekts sastāv no paskaidrojuma raksta, kas ietver esošās situācijas aprakstu, tehnisko risinājumu aprakstu, aprēķinus. Projektā iekļauti būvprojekta nepieciešamie saraksti un tehniskās specifikācijas. Inženierprojektā tiek projektēts autoceļa posms saglabājot esošās trases novietojumu un kardināli nemainot ceļa augstuma atzīmes. Projektā ir sakārtoti 4 pieslēgumi autoceļam, tai skaitā Tukuma ielas pieslēgums, kurš neatbilst standartu prasībām un nenodrošina drošus braukšanas apstākļus satiksmes dalībniekiem. Darbs sastāv no 161 lapaspusēm, 42 attēliem, 27 tabulām, 35 informācijas avotiem kā arī no 3 pielikumiem.
Keywords aukstā pārstrāde, mitrums
Keywords in English cold recycling, moisture
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 04.01.2020 17:16:46