Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Viena cilindra divpusējās iekšdedzes dzinējs.
Title in English Single cylinder double side internal combustion spark ignition engine.
Department
Scientific advisor Ivo Vaicis
Reviewer Dr.Sc.Ing. Edgars Kovals
Abstract Šajā darbā tiek apskatīta jauna motora konstrukcija, kas sastāv no viena cilindra ar divpusēju iekšdedzes dzirksteļaizdedzi. Tas ir veidots, pamatojoties uz četrtaktu bīdāmās kloķa mehānismu, izmantojot divas sadegšanas kameras un divas cilindra galvas vienam cilindram, un katrai cilindra galvai ir četri vārsti, divi ieplūdes vārsti un divi izplūdes vārsti, kopumā tam ir astoņi vārsti divās cilindru galvās. Projektēšanas motors darbojas pēc četrtaktu divpadsmit notikumu principa, kas ir iesūkšana, saspiešana, siltuma pievienošana, jauda, siltuma noraidīšana un izplūde pirmajai sadegšanas kamerai un līdzīga otrajai sadegšanas kamerai. Šī dizaina priekšrocība salīdzinājumā ar parasto viena cilindra divu sadedzināšanas kameru koncepciju ir tāda, ka vienā pilnā ciklā mēs iegūstam divus jaudas gājienus (720 grādi), un par katru kloķa vārpstas apgriezienu mēs sasniedzam vienu jaudas gājienu uz pusi cikla (360 grādi), šādi palielinot bremžu jaudu un samazinot motora svaru un lielumu.
Keywords Dzinējs, temperatūra, spiediens, tilpums, iekšdedzes, jauda, cikls, efektivitāte, siltums, četrtaktu, divpusējs virzulis, cilindrs, slīdņa kloķa mehānisms.
Keywords in English Engine, temperature, pressure, volume, internal combustion, power, cycle, efficiency, heat, four stroke, double side piston, cylinder, slider crank mechanism.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 03.01.2020 16:23:30