Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Rullīšu gultņu projektēšana un analīze.
Title in English Design and analysis of roller bearings.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Ivo Vaicis
Reviewer Asistents Sabīne Upnere
Abstract Šajā darbā tiek veikta rites gultņa projektēšana un analīze. Rites gultņu izmantošanai ir milzīgas priekšrocības rūpniecības un autobūves nozarē, pateicoties lielajai mehāniskajai izturībai un lielajam pieļaumajiem rotācijas ātrumam. Analīze tika veikta kombinēta vienas rindas cilindriska rullīšu gultņa tipa gadījumam. Mērķis ir diagnosticēt spriegumus, ko rada normālas slodzes un griezes momenta ietekme atsevišķi un ar kombinēto efektu. Kustības analīze tika veikta, lai aprēķinātu berzes spēkus un izprastu eļļošanas ietekmi un gultņa kustību ar lielu berzi. Vibrācijas analīze tika veikta arī nenoslogotā (smaguma spēka ietekmē) un noslogotā stāvoklī ar ārēju griezes momentu. Rezultātā tika iegūtas augstas frekcvences svārstības robežās no 9000 Hz līdz 21000 Hz, kas galvenokārt ir saistīts ar sistēmas augsto stingumu un zemo vibrācijas amplitūdu. Maģistra darba apjoms ir 111 lapas. Tajā ir 103 attēli, 12 tabulas un 1 pielikums. Bibliogrāfijā ir 40 literatūras avoti.
Keywords Gultnis, rullīši, gredzeni, vārpsta, apvalks, sacīkšu ceļi, radiālais, vibrācija, spriegums, griezes moments, spēks, aksiālais, cilindriskais rullīšu gultnis, berzes spēki, berzes koeficients, slīdēšana, analīze utt.
Keywords in English Bearing, Rollers, Rings, shaft, housing, raceways, radial, vibration, stress, torque, force, axial, Cylindrical roller bearing, friction forces, coefficient of friction, sliding, analysis etc.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 03.01.2020 13:37:37