Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Satiksmes drošības aprīkojuma elementu analīze Saulkrastu novadā” (“Cīruļa un Briežu ielas pārbūve Salaspilī”)
Title in English “Analysis of Traffic Safety Equipment Elements in Saulkrasti District” (“Reconstruction of Cirulu Street and Briezu Street in Salaspils”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Vilnis Paiders, būvuzraugs, SIA "GP Holding"
Abstract ANOTĀCIJA Bakalaura darbs “Satiksmes drošības aprīkojuma elementu analīze Saulkrastu novadā” ar inženierprojektu “Briežu un Cīruļu ielu atjaunošanas projekts Salaspils novadā” ir veidots kā pētījums par satiksmes drošības elementu pielietojumu un kā uzskates materiāls ar rekomendācijām, kā veidot sabiedrībai drošāku un pieejamāku satiksmi, izmantojot dažādus satiksmes drošības risinājumus un uzlabojumus. Bakalaura darba ietvaros tika apsekoti Saulkrastu novada ielas un ceļi, kā arī analizēti un izvērtēti labākie satiksmes drošības risinājumi, ieskaitot vairākus krustojumus un dzelzceļa šķērsošanas iespējas. Pētījuma rezultātā atsevišķas vietas tika konstatētas par daļēji neatbilstošām Latvijas Valsts standartiem un satiksmes drošības normām, tāpēc ieviesti papildus risinājumi situācijas uzlabošanai. Inženierprojekta sadaļa sevī ietver Briežu un Cīruļa ielu rekonstrukciju Salaspilī, kas paredzēta, lai uzlabotu satiksmes kvalitāti un drošību satiksmes dalībniekiem un iedzīvotājiem. Projekts paredz atjaunot brauktuves konstruktīvās kārtas, uz kurām tiks izbūvēts jauns asfalta segums, kā arī brauktuves paplašinājumu un ietvi gar ceļa malu. Uz brauktuves tiks izbūvēts arī vienpusējs kritums, lai novadītu lietus ūdeņus. Bakalaura darba ar inženierprojektu apjoms ir 180 lapas, kurā ietvertas 53 tabulas, 70 attēli, 36 izmantotie literatūras un uzziņu avoti, kā arī 17 rasējumi.
Keywords Satiksmes drošības elementi
Keywords in English Road safety components
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 18.12.2019 15:54:28