Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language Augstās efektivitātes putubetona iegūšana izmantojot pirms un pēc-putošanas tehnoloģiju
Title in English Development or pre-foaming and mixed-foaming technology for high performance foam concrete
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Genādijs Šahmenko
Reviewer Mārtiņš Vilnītis
Abstract Maģistra darbs: "Tehnisko un jaukto putu veidojumu tehnoloģiju izstrāde augstas efektivitātes putubetonam". Darbā tiek parādīts salīdzinājums starp divām putubetona ražošanas pamatmetodēm: "Jauktu putu veidošana" un "Iepriekš putu veidošanu", un veikta analīze starp tiem, lai izvēlētos optimālu blīvuma/noturības atticību pret saspiešanu un atrast visizdevīgāko veidu, kā ražot augstas veiktspējas putubetonu mūsdienu būvniecības nozarē. Šīs metodes tiks savstarpēji salīdzinātas, balstoties uz iegūtajiem datiem pēc fizikāliem parametriem, ražošanas viegluma un relatīvās izturības pret saspiešanu. Maģistra darbs ietver sekojošas sadaļas: vispārīga informācija par putubetonu, putubetona ražošanas paņēmieni, materiāli un iekārtas, kas nepieciešamas putubetona ražošanas procesā, izmantojamās putubetona ražošanas metodes pasaulē, putubetona siltumvadītspēja, putu veidotāju apraksts un salīdzīnajums, putu stabilitāte un eksperementālā daļa ar dažādu laboratorijā iegūto paraugu testiem, lai atrastu visoptimālāko augstas efektivitātes putubetona ražošanas veidu. Maģistra darbs sastāv no: 81 lapaspusēm, 35 zīmējumiem un 10 tabulām. Atslēgvārdi- augstas izturības putubetons, blīvums, spiedes izturība, putubetons, putu veidotājs, putubetona ražošanas metodes.
Keywords augstas izturības putubetons, blīvums, spiedes izturība, putubetons, putu veidotājs, putubetona ražošanas metodes.
Keywords in English high performance foam concrete, density, compression strength, stability of foam, foam agent, foam concrete production methods.
Language eng
Year 2019
Date and time of uploading 11.06.2019 17:01:18