Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Signālu apstrādes metožu analīze gaisa kuģu radaros.
Title in English Analysing the methods of signal processing in aircraft radars.
Department
Scientific advisor Igors Smirnovs
Reviewer D.Brodņevs
Abstract Maģistra darba nosaukums ir “Gaisa kuģu radaru signālu apstrādes metožu analīze”. Šajā darbā tika analizēti gaisa kuģu impulsu radaru signāli. Tapēc galvenā uzmanība bija veltīta impulsu radaram, tā uzbūves pamatprincipiem, darbības principam, lietošanai. Pirmajā nodaļā ir dots radara uzbūves apskats. Tika paradīts ka radiolokācijas sistēmas konfigurācija ir atkarīga no radara uzdevuma, tas ir no tādiem jēdzieniem kā atklāšana, tāluma noteikšana, sekošana un t.t. Uz tādiem jēdzieniem balstas sistēmu komponentes izveles un signālu apstrādes metožu plats spektrs. Otrajā nodaļā tika apskatīts radiolokācijas signāla apstrādes process. Ir doti piemēri un paradītas aviācijas radiolokācijas sistēmu īpatnības. Aviācijas radari var ne tikai atklāt objektus, bet arī novērtēt tā relatīvo radiālo ātrumu. Tāluma precīzā noteikšana ir atkarīga no impulsu saspiešanas tehnikas, bet doplera filtrācija dot iespēju noteikt ātrumu. Trešā nodaļa ir veltīta galvenokārt attāluma un leņķisko koordinātu noteikšanas metožu analīzei, kā arī aprēķiniem. Darbam ir 77 lappuses, 69 attēli, 88 formulas un 61 atsauce.
Keywords Atslēgas vārdi: radars, saskaņotais filtrs, nenoteiktības funkcija, signālu ciparu apstrāde, trokšņi, antena, impulsu saspiešana.
Keywords in English Radar, Matched-Filter, Ambiguity function, Digital Signal Processing, Noise, Antenna, Pulse-Compression
Language eng
Year 2019
Date and time of uploading 05.06.2019 20:28:52