Form of studies |
Professional Bachelor |
Title of the study programm |
Entrepreneurship and Management |
Title in original language |
Finanšu plūsmas pārvaldība interneta tirdzniecības veikalā |
Title in English |
Cash flow management within ecommerce company |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Nataļja Lāce |
Reviewer |
Pētnieks Tālis Laizāns, RTU UIVI |
Abstract |
Bakalaura darba autors: Henrijs Avotiņš
Bakalaura darba zinātniskais vadītājs: profesore, Dr.oec. Nataļja Lāce
Bakalaura darba temats: finanšu plūsmas pārvaldība interneta tirdzniecības veikalā.
Bakalaura darba apjoms ir 85 lappuses, tas sastāv no ievada, 3 daļām – analītiskā, pētījumu un aprēķinu daļa, no secinājumiem un priekšlikumiem. Darbs rakstīts latviešu valodā un tajā iekļauti 8 attēli, 8 tabulas, 3 formulas, kā arī 3 pielikumi. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā iekļauti 15 avoti latviešu valodā un 33 avoti angļu valodā.
Bakalaura darbā iegūtie rezultāti: analītiskajā daļā veikta e-komercijas nozares analīze Latvijā un Eiropā, kas saistīta ar jaunizveidotā interneta tirdzniecības uzņēmuma Lignau Group mērķiem uzsākt tirdzniecību platformā Amazon, tāpat veikta esošās naudas plūsmas un cenu stratēģijas analīze. Pētījuma daļā izskatīti dažādi cenu veidošanas piemēri, balstoties uz jau iepriekš veiktiem pētījumiem, pētot citu uzņēmumu cenu noteikšanas stratēģiju, finanšu pārvaldību. Aprēķinu daļā veikta konkurentu analīze meklējot vidējo uzcenojumu produkcijai, kā arī izveidota jaunu cenu stratēģija, apkopojot visas izmaksas. Izstrādāta plānotā naudas plūsma līdz 2020. gada beigām.
Bakalaura darba bibliogrāfiskais apraksts: Avotiņš, H. (2019). Finanšu plūsmas pārvaldība interneta tirdzniecības veikalā. Bakalaura darbs. Rīga: Rīgas Tehniskā universitāte. 85 lpp. |
Keywords |
finanšu plūsmas pārvaldība, cenu noteikšanas stratēģija, ekomercija |
Keywords in English |
Cash flow management, ecommerce, markup pricing |
Language |
lv |
Year |
2019 |
Date and time of uploading |
31.05.2019 15:06:25 |