Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Lieljaudas bateriju lietošana VES saražotās enerģijas uzkrāšanai un atbalsts izkliedētās ģenerācijas integrācijai elektrotīklā"
Title in English "Utilizing of batery energy storage for Wind PP for integration of RES to the power system electrical network"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Anna Mutule
Reviewer Zane Broka
Abstract Bakalaura darba nosaukums ir “Lieljaudas bateriju pielietošana VES saražotās enerģijas uzkrāšanai un atbalsts izkliedētās ģenerācijas integrācijai elektrotīklā” un tas tika izstrādāts sadarbībā ar AS Latvenergo. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām, veiktās simulācijas apraksta un secinājumiem. Darba pirmajā nodaļā ir apskatīta vispārēja nepieciešamība uzkrāt enerģiju. Otrā nodaļa ietver informāciju par vēja enenrgostaciju (VES) integrāciju, kā arī raksturo nākotnes psaules un Latvijas attītības tendences. Nodaļā iekļauts darba gaitā veiktais simulācijas apskats. Trešā nodaļa satur informāciju par enerģijas uzkrājējiem, īpašu uzmanību pievēršot VES izmantotajiem akumulatoriem, nodaļas beigās – akumulatoru salīdzinājums. Ceturtajā nodaļā ietverta informācija par akumulatoros uzkrātās VES saražotās enerģijas izmantošanu tīkla parametru stabilizācijai. Darba apjoms ir 75 lapas, kuras ietver 34 attēlus, 8 tabulas un 88 apskatītus informācijas avotus.
Keywords vēja energostacija, akumulatori, enerģijas uzkrāšana
Keywords in English Wind PP, batteries, energy storage
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 28.05.2019 22:28:23