Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Satiksmes drošības izvērtējums un analīze krustojumos Liepājā”
Title in English “Assessment and Analysis of Traffic Safety at Intersections in Liepaja”
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Dace Kreičmane, vecākā projektētāja, AS "UPB", SIA "UPB Projekti"
Abstract Automobilizācijas straujās attīstības ietekmē, satiksmes drošība šobrīd ir kļuvusi par vienu no svarīgākajiem faktoriem satiksmes dalībnieku ikdienā. Īpašu uzmanību satiksmes drošībai jāpievērš tieši pilsētvidē, kur ir liels ceļu satiksmes dalībnieku skaits. Pilsētvidi uzskata par daudz sarežģītāku pārvietošanās zonu, dēļ sarežģītajiem ceļu mezgliem. Bieži vien situācijas nepareiza novērtēšana un neizprašana noved pie satiksmes negadījumiem. Maģistra darba mērķis ir apsekot un analizēt kāda ir esošā situācija ceļu mezglos Liepājā un piedāvāt risinājumus satiksmes drošības uzlabošanā, ja tādi nepieciešami. Darba uzdevumi : - apkopot literatūru par satiksmes drošību pilsētās ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un pasaulē; - veikt satiksmes skaitīšanu izvēlētajos krustojumos; - aprēķināt ceļu mezglu bīstamību ar konfliktpunktu metodi; - veikt satiksmes kvalitātes aprēķinu gan neregulējamiem, gan regulējamiem ceļu mezgliem; - piedāvāt risinājumus, ja tādi nepieciešami, lai uzlabotu satiksmes drošību, kā arī apkopot to izmaksas; - veikt secinājumus. Maģistra darbs sastāv no 116 lappusēm, 61 tabulas, 62 attēliem , 22 informācijas avotiem un pielikuma.
Keywords Satiksmes drošība, regulējami krustojumi, neregulējami krustojumi, satiksmes kvalitāte, konfliktpunkti, satiksmes intensitātes, negadījumi, drošības uzlabošana.
Keywords in English Traffic safety, safety at intersections, signalizes intersections, conflict points, level of service, traffic intensity,fatalities, accidents, city traffic, safety improvements.
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 23.05.2019 20:56:27