Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language Privātmāju kompleksa alternatīvās energoapgādes risinājumi atbilstoši nZEB principiem
Title in English Solutions for Renewable Energy Supply of Complex of Private Buildings Regard to nZEB principles
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Ivars Raņķis
Reviewer
Abstract Darbā aprakstīti atjaunojamie enerģijas avoti un to realizācijas iespējas. Veikta realizācijas piemēru izpēte un to analīze. Aprakstītas “Gandrīz nulles enerģijas ēkas” (nZEB) prasības un to izpilde pielietojot atjaunojamos enerģijas avotus. Definēta maza izmēra ēku grupa un to enerģētiskās prasības atbilstoši nZEB principiem. Izstrādāta atjaunojamo enerģijas avotu sistēmas koordinēta vadības realizācijas metodika balstoties uz pētījumos iegūtajiem rezultātiem un likumā noteiktajām normām. Izstrādātas bāzes shēmas, tajās iekļaujot sistēmā nepieciešamās galvenās komponentes. Balstoties uz darbā izstrādāto metodiku, izveidots autonomās energoapgādes centra realizācijas piemērs ar elektroapgādes un siltumapgādes principiālajām shēmām. Darbs sastāv no 86 lpp., 27 attēliem, 12 tabulām, 11 pielikumiem un 33 informācijas avotiem.
Keywords ATJAUNOJAMIE ENERĢIJAS AVOTI, GANDRĪZ NULLES ENERĢIJAS ĒKA, AUTONOMAIS ENERGOAPGĀDES CENTRS, ENERĢĒTISKĀ NEATKARĪBA.
Keywords in English RENEWABLE ENERGY SOURCES, NEARLY ZERO ENERGY BUILDING, AUTONOMOUS ENERGY SUPPLY CENTER, ENERGY INDEPENDENCE.
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 21.05.2019 10:27:22