Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Drošas gājēju satiksmes organizēšanas principu analīze” (“Pašvaldības autoceļa posma starp Visbijas ielu Ceraukstē un autoceļu V 1022 pārbūve”)
Title in English “ Principle Analysis of Safe Pedestrian Traffic Management” (“Reconstruction of the Municipality Road Section between Visbijas Street in Ceraukste and the Road V 1022”)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer A. Riekstiņš, VAS "LVC"
Abstract Bakalaura darba tēma : “Drošas gājēju satiksmes organizēšanas principu analīze”. Darba mērķis : • Analizēt un sniegt rekomendācijas drošai gājēju satiksmes infrastruktūras izveidei. Darbā tiek apskatīts gājēju un citu satiksmes dalībnieku savstarpējā kustības mijiedarbība, ar to saistītās infrastruktūras trūkumi un to novēršanas risinājumi. Tēmas ietvaros analizē konfliktsituācijas starp gājējiem un citiem satiksmes dalībniekiem, riskus un to potenciālos risinājumus, kas saistīti ar ceļa satiksmes negadījumu novēršanu. Pētījumā tiek sīkāk analizēta gājēju pārvietošanās infrastruktūras problēmas Rīgā Biķernieku ielā apskatot 3 autobusu pieturas (“Bebrenes iela”, “Nautrēnu iela”, “Papīrfabrika “Jugla””) un infrastruktūru pie tām. Izstrādātais inženierprojekts paredz rekonstruēt pašvaldības autoceļu Bauskas novadā posmā starp Visbijas ielu Ceraukstē un autoceļu V 1022. Paredzēts esošo ceļu ar nesaistītā minerālmateriāla segumu pārbūvēt par ceļu ar asfaltbetona segumu, kā arī uzlabot satiksmes drošību, trases plāna un garenprofila atbilstību LVS 190-1 standartam. Kopējais darba apjoms ir 140 lapas, kurās ietilpst 35 tabulas, 51 attēls un 16 rasējumi.
Keywords Gājēju satiksmes organizēšana, gājēju infrastruktūra, satiksmes drošība
Keywords in English Pedestrian traffic management, pedestrian traffic infrastructure, traffic safety
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 17.05.2019 08:06:52