Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Dabīgo nogāžu noturība un to nostiprināšanas veidi” (“Autoceļa P95 Jelgava – Tērvete – Lietuvas robeža (Žagare) posma 28.3 – 30.3 km pārbūve”)
Title in English “Sustainability of the Natural Slopes and the Types of their Strengthening” (“Reconstruction of Road P95 Jelgava-Tervete- Lithuanian Border (Zagare) Section from 28.3km to 30.3km”)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Atis Zariņš
Reviewer Mārtiņš Sīpols, Kvalitātes nodaļas vadītājs, AS "A.C.B."
Abstract Darba mērķis ir apzināt drošības problēmas dabīgajās nogāzēs un izpētīt iespējamos risinājumus tām. Darba uzdevumi: apkopot latviešu un ārvalstu valodās pieejamo literatūru par dabīgajām nogāzēm un to noturību ietekmējošajiem faktoriem; izpētīt nogāžu nostiprināšanas veidus un analizēt dabīgo nogāžu noturības zuduma piemērus Latvijas. Bakalaura darbā tiek apskatīti dabīgo nogāžu noturības zuduma iemesli un analizēti dažādi nogāžu nostiprināšanas veidi. Bakalaura darbs sastāv no 4 daļām. Pirmajā daļā ir apskatīts nogāžu noturības zuduma galvenie ietekmējošie faktori un nogāzes sabrukšanas veidi. Otrajā daļā ir apkopota informācija par efektīvākajiem nogāžu stabilitātes saglabāšanas un atjaunošanas veidiem. Trešajā daļā ir veikta Latvijā esošo nogāžu noturības zudumu piemēru apskats un analīze. Savukārt ceturtajā daļā ir apkopoti secinājumi, kas balstīti uz iepriekšējās nodaļās iegūtās informācijas. Inženierprojekta daļa sastāv no divām daļām – aprakstošās daļas un rasējumu daļas. Inženierprojektā izstrādāts tehniskais projekts autoceļa posma rekonstrukcijai.
Keywords Nogāžu noturība
Keywords in English Slope stability
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 17.01.2019 23:44:54