Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Logistics and Supply Chain Management
Title in original language Optimizācijas pielietošana noliktavas izkārtojuma plānošanā
Title in English Optimisation in Design of Warehouse Layout
Department 12100 Institute of Information Technology
Scientific advisor Vitālijs Boļšakovs
Reviewer Oļesja Večerinska
Abstract Šajā interneta laikmetā mūsu ļoti globalizētā pasaule galvenokārt ir iepirkšanās internetā, un tā eksponenciālā izaugsme liek mums sekot līdzi konkurētspējai, tāpēc viņu vajadzības labāk projektēt noliktavā, jo tas būs ļoti uzticams savlaicīgai piegādei un nosūtīšanai. Lai sekotu līdzi šai konkurencei pasaules tirgū, ir nepieciešama darba plūsmas optimizācija. Tā kā datori, šķīdinātāji un formulēšanas paņēmieni uzlabojas, arvien sarežģītākas problēmas var atrisināt optimālai. Noliktava ir galvenā loma loģistikas un piegādes ķēdes pārvaldībā, ja viens no procesiem aizkavē darbplūsmu noliktavā, tas var būtiski ietekmēt nosūtīšanu un piegādi klientiem. Tādējādi šajā darbā tiek piedāvāta jauna metode, lai maksimāli palielinātu noliktavas efektivitāti, samazinot ceļojuma laiku un attālumu noliktavā, kas ilgtermiņā ļaus ietaupīt noliktavas darbības izmaksas.
Keywords NOLIKTAVU OPTIMIZĀCIJA, KVADRATISKĀ PIEŠĶIRŠANAS PROBLĒMA, DARBA PLŪSMAS UN ATTĪSTĪBA, PIEŠĶIRŠANA, VISPĀRĪGA EFEKTIVITĀTE, NOLIKTAVAS VADĪBAS SISTĒMA, HEURISTIC ALGORITHM.
Keywords in English WAREHOUSE OPTIMIZATION, QUADRATIC ASSIGNMENT PROBLEM, WORK FLOW AND DISTANCE, ORDER PICKING, OVERALL EFFICIENCY, WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM, HEURISTIC ALGORITHM
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 09.01.2019 17:04:38