Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Organization and Management of International Economic Relations
Title in original language “Latvijas restorānu pakalpojumu virzīšanas stratēģijas starptautiskajā tirgū”
Title in English “Latvian restaurant service promotion strategy on the international market”
Department 22314 Department of International Business, Transport Economics and Logistics
Scientific advisor Artūrs Zeps
Reviewer Doc. O.Bogdanova
Abstract Maģistra darba autore Nataļja Pasijaka izstrādāja darbu, kura temats ir “Latvijas restorānu pakalpojumu virzīšanas stratēģijas starptautiskajā tirgū”. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt universālu Latvijas restorānu iespēju analīzes un rīcības modeli ārvalstu tirgus apgūšanai. Maģistra darba pirmajā daļā tiek analizēta ēdināšanas nozare Latvijā un Pasaulē, kā arī tiek noteikti ēdināšanas iestāžu darbību ietekmējošie faktori. Daļas turpinājumā autore apraksta un analīze virzīšanas stratēģijas izvēles iespējas, kā arī izvērtē dažādas klientu piesaistes un noturēšanas iespējas. Darba otrajā daļā tiek analizētas taktikas ārvalstu tirgus apgūšanai, tiek vērtētas to priekšrocības un trūkumi, kā arī tiek veikta restorānu pakapojumu nozares trendu analīze un ārvalstu ēdināšanas nozares tirgus izvērtēšana. Daļas turpinājumā tiek analizētas nozares 5 ekspertu intervijas, kas sniedz ieskatu nozares darbībā un palīdz identificēt ārvalstu tirgus ienākšanai svarīgos faktorus. Maģistra darba trešajā daļā autore izstrādā iespēju analīžes un rīcības modeli piemērotākās ārējo tirgu apgūšanas stratēģijas izvēlei. Modelis sastāv no 16 secīgiem posmiem, kuru gaitā uzņēmums var veikt iekšējo resursu analīzi, noteikt mērķtirgu, izvēlēties atbilstošāko ienākšanas formātu un izstrādāt rīcības plānu. Daļas turpinājumā tiek veikta izveidotā modeļa aprobācija ar mērķi pārbaudīt tā pielietojamību . Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 88 lappuses. Tajā ir iekļauti 13 attēli, 11 tabulas un 2 pielikums uz 11 lpp. Darbā izmantotas 96 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Keywords restorāns, pakalpojumu eksports, stratēģijas
Keywords in English restaurant, service export, strategies
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 14.12.2018 12:56:27