Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Bezpilota transportlīdzekļa energoefektīvās vadības algoritma izstrāde ar satelīta navigāciju"
Title in English "Development of an energy-efficient control algorithm for unmanned vehicles with satellite navigation"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Mihails Gorobecs
Reviewer G. Strupka
Abstract Darba nosaukums “Bezpilota transportlīdzekļa energoefektīvās vadības algoritma izstrāde ar satelīta navigāciju”. Darba autors Viesturs Vāravs, darba vadītājs Mihails Gorobecs. Darbā apskatīta GPS navigācijas sistēmu nozīme mūsdienās, vēsturiskā izcelsme, tās uzbūve. Apskatīta bezpilota transporta līdzekļu aktualitāte mūsdienās. Analizēta paša izveidotās GPS sistēmas darbība, saņemto datu apstrāde un nolasīšana. Algoritma izveide, kas nosaka energoefektīvāko ceļu transporta līdzeklim. Darba mērķis: Iepazīties ar GPS uztvērēju sistēmu uzbūves principiem un izpētīt, kādā veidā tiek nodota informācija datu uztvērējam no GPS satelītiem. Izmantojot Adafruit Ultimate GPS mikrokontrolieri nolasīt un apstrādāt saņemtos datus. Izstrādāt algoritmu, kas spētu noteikt energoefektīvāko ceļu. Darba uzdevumi: • Noskaidrot, kāda tipa/veida informāciju saņem datu uztvērējs, šajā gadījumā, GPS sistēma no GPS satelītiem. • Izveidot algoritmu, kas spēj noteikt izdevīgāko un energoefektīvāko ceļu. Secināt, kā darbojas projektā izveidotais algoritms, un kā tas var palīdzēt transporta līdzekļiem uz ceļa. Darbs sastāv no ievada, 5 nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta. Darbā ir 22 attēli.
Keywords Bezpilota transportlīdzekļa energoefektīvās vadības algoritma izstrāde ar satelīta navigāciju
Keywords in English Development of an energy-efficient control algorithm for unmanned vehicles with satellite navigation
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 22.05.2018 14:41:42