Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Betona barjeru pārvietošanas iekārtas ieviešanas iespēju analīze Latvijā” (“Kungu ielas rekonstrukcija”)
Title in English “Analysis of Barrier Transfer Machine Implementation Possibilities in Latvia” (“Reconstruction of Kungu Street”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer B.Jeļisejevs, VAS "LVC" SIC vadītājs
Abstract Profesionālā bakalaura studiju noslēguma darbā izstrādātā bakalaura darba tēma ir “Betona barjeru pārvietošanas iekārtas ieviešanas iespēju analīze Latvijā”, inženierprojektā tiek izstrādātas ielas rekonstrukcijas projekts Kungu ielai, Vaiņodē. Satiksmes intensitātes pieaugums, transportlīdzekļu skaita pieaugums mūsdienās noved līdz tam, ka ceļu caurlaidspēja kļūst par mazu, līdz ar to rodas satiksmes sastrēgumi, vidējā ātruma būtiska pazemināšanās, vairāk apdzīšanu manevru, kas noved līdz bīstamām situācijām uz ceļa. Lai uzlabotu ceļa drošību un uzlabotu satiksmes kvalitāti kā alternatīvu iespējams izmantot šo barjeru sistēmu. Sistēma efektīvi palielina satiksmes plūsmu un samazina sastrēgumu garumu, tādējādi padarot jau esoša vai jauna ceļa izmantošanu daudz efektīvāku. Bakalaura darba mērķis ir analizēt vai betona barjeru sistēmas ieviešana Latvijā būtu optimāla. Veikt izpēti par barjeru pārvietošanas iekārtas efektivitāti remontdarbu laikā, satiksmes plūsmas organizēšanā un satiksmes drošības uzlabošanā. Darba uzdevumi: 1. Izpētīt betona barjeru pārvietošanas iekārtas darbības principus; 2. Izpētīt betona barjeru piedāvājumus un to pielietojumus remontdarbu laikā un satiksmes organizēšanā; 3. Pamatot ieguvumus izmantojot šo barjeru sistēmu; 4. Novērtēt satiksmes plūsmas intensitāti un caurlaidspēju uz autoceļa A1 pie Ādažiem un veikt izmaksu aprēķinu; 5. Veikt secinājumus. Inženierprojektā tiek analizēti trīs ceļu konstrukciju izbūves varianti no kuriem tiek izvēlēts ekonomiski un tehniski izdevīgākais variants. Projektā tiek izveidota gājēju ietve un izveidota ūdens atvades sistēma visā posma garumā. Projektā izklāstītas visas koncepcijas, tehniskie aprēķini, tehniskās specifikācijas, kā arī uzrādīti darbu daudzumi un to izmaksas. Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) sastāv no 145 lappusēm, 13 rasējumiem, 71 tabulas, 37 attēliem, 34 informācijas avotiem un pielikuma.
Keywords Betona barjeru pārvietošanas iekārta; betona barjeras; satiksmes organizācija; sastrēgumu mazināšana
Keywords in English Barrier transfer machine; concrete barriers; traffic flow organization; congestion reduction
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 08.01.2018 19:46:54