Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Architecture
Title in original language Čeboksaru lidostas termināls
Title in English Cheboksary Airport Terminal, Russia
Department Faculty of Architecture
Scientific advisor E. Bondars
Reviewer Lekt. O. Šablovskis
Abstract Maģistra darba “Čeboksaru lidostas pārbūve un paplašināšana” mērķis ir definēt faktorus, kas ietekmē lidostu uzbūvi un nodrošina labu pasažieru pieredzi, un balstoties uz tiem izstrādāt arhitektonisko risinājumu Čeboksaru lidostas pārbūvei un paplašināšanai. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojošie uzdevumi: - izpētīt lidostu vispārējo vēsturisko attīstību; - apskatīt lidostu būtiskākos elementus un projektēšanas principus; - izanalizēt un apkopot tendences, kas ietekmē lidostu attīstību mūsdienās; - apkopot informāciju par esošo situāciju Čeboksaru lidostā un veikt materiālu analīzi. Darbā ir apkopota informācija par lidostu terminālu projektēšanas principiem, pasažieru pieredzi un tās ietekmi uz ēkas vidi un lidostu attīstības tendencēm. Maģistra darba ietvaros tiek izstrādāts Čeboksaru lidostas termināla pārbūves un paplašināšanas projekts atbilstoši veikto pētījumu rezultātiem. Maģistra darbs sastāv no 63 lpp., 46 attēliem, 1 pielikuma un 62 izmantotās informācijas avotiem.
Keywords lidostu terminālu projektēšanas principi, pasažieru pieredze lidostās, termināla arhitektonisko dizainu iespaidojošie faktori, mūsdienu lidostu attīstības tendences.
Keywords in English principles of airport terminal design, passenger experience at airports, terminal architectural design impacting factors, airport development trends nowadays.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 08.01.2018 14:00:45