Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Entrepreneurship and Management
Title in original language "Preču sortimenta restrukturizācija tirdzniecības uzņēmumā tirgus daļas un bruto peļņas palielināšanai Latvijā"
Title in English "Restructuring Assortment of Goods in a Trading Company to Increase Market Share and Gross Profit in Latvia"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Greitāne Rita
Reviewer Gorbunova Kristīne, docente (prakt.), Mg.oec., TAPPE katedra
Abstract Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz uzņēmuma analīzi, pētīt esošo preču sortimentu, klientu un ekspertu viedokli par to, izstrādājot sortimenta restrukturizācijas projektu uzņēmumā Kesko Senukai Latvia. Darba struktūru veido analītiskā, pētījuma un aprēķinu daļas. Darba analītiskajā daļā autors veic uzņēmuma iekšējās un ārējās vides izpēti, darbības analīzi un rezultātu aprakstu, akcentē problēmas konkurētspējas aspektā. Darba pētījuma daļā ir veikta anketēšana un aptauja, aprakstīti rezultāti, ieskicējot klientu un ekspertu viedokli par uzņēmuma situāciju. Darba aprēķinu daļā ir veikti aprēķini saistībā ar preču grupām, pētītas nerentablās, veikta salīdzināšana pa pēdējiem gadiem. Autors vēlas akcentēt vairākus priekšlikumus: 1. Uzņēmumam ir jāpalielina apgrozījums, preču kopējais noiets, lai stabilizētu finansiālos rādītājus. 2. Jāmaina komunikācijas stratēģija ar potenciāliem pircējiem interneta vidē un drukātā veidā, jo šobrīd tā ir maz efektīva, nav interesanta un netiek pamanīta – cilvēki nekādā veidā informāciju neizmanto, tā nerosina pirkt. 3. Kopumā uzņēmumam ir jākļūst interesantam padomdevējam un profesionālam partnerim ikvienam cilvēkam Latvijā. Bakalaura darba apjoms bez pielikumiem ir 71 lapaspuses, darbā ir 24 tabulas un 30 attēli.
Keywords Preču sortiments, veikalu tīkls, tirdzniecības apgrozījums un peļņa
Keywords in English Product assortment, store chain, sales turnover and profit
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 15.12.2017 13:47:02