Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Regulējamu krustojumu caurlaidspējas optimizācija Rīgā” („Autoceļa A9 Rīga(Skulte)-Liepāja posma pārbūve”)
Title in English „Throuhput Optimization of Controlled Junction in Riga” („Reconstruction of Road A9 Riga (Skulte)-Liepaja Section”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer A.Zariņš. prof.
Abstract Bakalaura darba tēma ir “Regulējumu krustojumu caurlaidspējas optimizācija Rīgā”. Regulējamu krustojumu caurlaidspējas optimizācijas izpētei Rīgā veicu sekojošas darbības. 1. Analizēju pieejamo zinātnisko un teorētisko literaturu par esošo optimizācijas efektivitāti. 2. Analizēju pieejamo zinātnisko un teorētisko literatūru par pasākumiem, kā tiek risināta regulējamu krustojumu optimizācija citās valstīs. 3. Veicu neatkarīgas auditorijas aptauju par dažādu optimizācijas līdzekļu un pasākumu izmantošanu un ieviešanu Rīgā un analizēju to. 4. Izdarīju secinājumus. Objekta pārbūve inženierprojektam A9 autoceļš “Rīga (Skulte) - Liepājas” no 186,155 – 188,30 km” atrodas Grobiņas pilsētas teritorijā. A9 autoceļš “Rīga (Skulte) - Liepāja no 0,00 līdz 199,60 km ir Latvijas galvenais autoceļš, kas savieno autoceļu A5 Rīgas apvedceļu pie Skultes viadukta ar Liepāju. Ceļa garums ir 199,6 km, tas visā garumā klāts ar asfaltbetona segumu un šķērso Lielupi un Ventu. Pārbūvējamajā ceļa posmā jānodrošina perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošs segas nestspējas un satiksmes drošības līmenis, kā arī autobraucēju komforts. Darbs satur 152 lpp., 31 tabulau, 25 attēlus, 8 rasējumus un 35 literatūras avotus.
Keywords Regulējams krustojums, luksofors, satiksmes mezgls, optimizācija, Rīga
Keywords in English Adjustable crossroad, signal lights, traffic junction, optimization, Riga
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 25.05.2017 10:58:22