Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Telecommunications
Title in original language DSL tehnoloģijas veiktspējas izpēte reālos apstākļos
Title in English Evaluation and Analysis of DSL Technology Performance
Department 13100 Institute of Telecommunications
Scientific advisor R.Parts
Reviewer A.Supe
Abstract Maģistra darba tēma ir ''DSL tehnoloģijas veiktspējas izpēte reālos apstākļos''. Maģistra darba mērķis bija izpētīt un salīdzināt DSL tehnoloģijas veiktspēju. Eksperimentāli, ar Network Analyzer programmu, izpētīt ADSL un VDSL līnijas, izanalizēt datus problemātiskam un salabotam līnijām reālos apstākļos. Pētījuma objekts – xDSL tehnoloģijas Pētījuma priekšmets – ADSL un VDSL tehnoloģiju raksturlielumi Darbs sastāv no trim daļām, ievada un secinājumiem. Darba pirmajā daļā ir analizēta pieejama zinātniskā un teorētiskā literatūra par xDSL tehnoloģijām un to attīstību. Savukārt otrajā darba daļā ir analizēta literatūra par DSL tehnoloģijās pārraides principiem. Visbeidzot, darba trešajā daļā ir veikti eksperimentālie mērījumi Network Analyzer programmā, ADSL un VDSL tehnoloģijām, veiktspējas noteikšanai. Atslēgvārdi – xDSL tehnoloģijas, Network Analyzer programma, veiktspēja, raksturlielumi, attīstība, pielietojums, pārraides sistēma, datu pārraide. Darbs sastāv no 70 lpp., 51 attēliem, 13 tabulām un 24 formulām. Darbā izmantots 56 literatūras avots.
Keywords xDSL tehnoloģijas, Network Analyzer programma, veiktspēja, raksturlielumi, attīstība, pielietojums, pārraides sistēma, datu pārraide.
Keywords in English xDSL technology, the Network Analyzer program, performance, characteristics, development, use, transmission system, the data transmission.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 18.05.2017 20:18:23