Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Industriālo robotu un datorredzes risinājumu integrēšanas iespēju izpēte, rūpniecisko procesu automatizācijai".
Title in English "Industrial robot and computer vision solution integration research for automation of industrial processes".
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Armands Šenfelds
Reviewer I. Steiks
Abstract Darbs veltīts pētījumiem par industriālajiem robotiem un datorredzes risinājumu integrēšanas iespējām rūpniecisko procesu automatizācijai. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā tiek izpētīta industriālo robotu uzbūve, vadības principi un programmēšanas iespējas. Tiek apskatīts process kā ar kameras palīdzību tiek iegūti objekta dati, lai izprastu faktorus, kuri jāņem vērā integrējot datorredzes programmatūru robota vadības sistēmā. Tiek izpētīta metode, ar kuras palīdzību iespējams veikt datorredzes programmatūras integrāciju ABB industriālajiem robotiem. Praktiskajā daļā, izmantojot ABB programmatūras izstrādes komplektu, tiek izveidota eksperimentālā sistēma un aplikācija, kura nodrošina robota vadību simulācijas vidē RobotStudio pēc kameras noteiktajām objekta koordinātēm. Eksperimentālā sistēma virtuālajā vidē ir maksimāli pietuvināta sistēmas maketam, ar kura palīdzību tiek iegūti objekta dati. Darbs sastāv no 65 lpp, 41 attēliem, 2 tabulām un 2 pielikumiem. Darbā izmantots 21 literatūras avots.
Keywords Industriālie roboti, ABB, RobtStudio, Datorredze, RAPID, PC SDK
Keywords in English Industrial robots, ABB, RobotStudio, Computer vision, RAPID, PC SDK
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 18.05.2017 16:45:49