Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Elektriskās vilces piedziņas realizācijas iespēju izpēte pasažieru dīzeļvilcieniem"
Title in English "Consideration of Possibility to Install Electrical Traction Drives in System of the Passenger Diesel Trains"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Ivars Raņķis
Reviewer Viesturs Bražis
Abstract Maģistra darba tēma ir „Elektriskās vilces piedziņas realizācijas iespēju izpēte pasažieru dīzeļvilcieniem”. Darbs sastāv no ievada, trim sadaļām, secinājumiem un no literatūras avotu saraksta. Darba pirmā daļa ir veltīta DR1A sērijas dīzeļvilciena uzbūves vēsturei un veiktajām modernizācijām. Darba otrajā daļā ir aprakstīti iespējamie dīzeļvilciena uzlabojumi un ieguvumi no elektriskās vilces piedziņas realizācijas. Trešajā daļā ir aplūkoti iespējamie spēka iekārtas un papildaprīkojuma ražotāji un viņu produkcija, ko var izmantot dīzeļvilciena modernizācijā. Darba mērķis - aptuveni novērtēt dīzeļvilciena modernizācijas iespējas, izmantojot zemvagona izpildījuma dīzeļģeneratoru, asinhronos vilces elektriskos dzinējus ar frekvenču pārveidotājiem, tā realizējot elektrisko vilces transmisiju. Darbs satur 68 lapas, t.sk. 44 attēlus, 7 tabulas, 2 diagrammas, kā arī darbā ir izmantoti 24 informācijas avoti.
Keywords ektriskās vilces piedziņas realizācijas iespēju izpēte pasažieru dīzeļvilcieniem
Keywords in English Consideration of Possibility to Install Electrical Traction Drives in System of the Passenger Diesel Trains
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 10.05.2017 20:33:41