Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Valsts reģionālā autoceļa P80 satiksmes drošības izvērtējums” („Valsts reģionālā autoceļa P35 Gulbene-Balvi pārbūves projekts”)
Title in English „Traffic Safety Assessment of Regional Road P80” („Reconstruction Project of Regional Road P35 Gulbene-Balvi”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer J.Liepiņš, VAS "LVC"
Abstract Darba autors: Kārlis Alsiņš Darba nosaukums bakalaura daļai: Autoceļa P80 satiksmes drošības analīze Darba nosaukums inženierprojekta daļai: Valsts reģionālā autoceļa P35 rekonstrukcija (2,14km – 7,70km) Darba zinātniskais vadītājs: Dr.sc.ing. Juris Smirnovs Bakalaura daļā tiek pētīta satiksmes drošība uz valsts reģionālā autoceļa P80 un tiek meklēti veidi kā drošību paaugstināt. Darba mērķis ir apzināt drošības problēmas uz autoceļa P80 un meklēt risinājumu tām. Darba uzdevumi: apkopot statistiku par notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, izpētīt ceļa tehnisko parametru ietekmi uz drošību, noteikt autovadītāju domas par drošību, izstrādāt priekšlikumus drošības uzlabošanai. Darbs sastāv no 6 daļām. Pirmajā daļā tiek veikts ceļa raksturojums un apskatīta tā vēsture. Otrajā daļā tiek apkopota statistika par ceļu satiksmes negadījumiem. Trešajā nodaļā veikti teorētiski drošības aprēķini un tiek apskatīti ceļa tehniskie parametri. Ceturtajā daļā aprakstīta plānotā ceļa attīstība un tās ietekme uz drošību. Piektā nodaļa ataino veikto vadītāju anketēšanu un tās rezultātus. Savukārt sestajā daļā tiek doti ieteikumi drošības uzlabošanai, kas balstīti uz iepriekšējās nodaļās iegūtajiem rezultātiem. Inženierprojekta daļa sastāv no divām daļām. Aprakstošās daļas un rasējumu daļas. Inženierprojekta daļā izstrādāts tehniskais projekts autoceļa rekonstrukcijai un apgaismota gājēju velosipēdistu ceļa izbūvei. Darba kopapjoms ir 132.lpp. Darbā iekļauti 30 attēli un 22 tabulas. Darba izstrādē izmantoti 33 literatūras avoti un tam pievienoti 5 pielikumi un 7 aprēķinu lapas.
Keywords Satiksmes drošība, P80, P35,
Keywords in English Traffic safety, P80, P35
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 09.01.2017 09:01:20