Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Nepārtrauktu dzelzsbetona tiltu laidumu būvniecības metodes” („Tilts pār Juglas kanālu, Rīgas Ziemeļu transporta koridorā, 1.posms”)
Title in English „Construction Methods of Continuous Reinforced Concrete Bridges Spans” („Bridge over Juglas Channel in 1st Section of Riga Norther Transport Corridor”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Straupe
Reviewer A.Paeglītis, prof.
Abstract Bakalaura darba uzdevums ir izpētīt nepārtrauktu dzelzsbetona tiltu laidumu būvniecības metodes. Izpētē tiek apskatītas trīs būvniecības metodes: 1. Garenuzbīdīšana; 2. Līdzsvarotā konsolmontāža; 3. Betonēšana uz turām. Darba gaitā ir izpētīta literatūra par katru metodi, kā arī apskatīti Latvijas tiltu piemēri kuri tika būvēti ar šo metožu palīdzību. Pētnieciskajā daļā ir noteikta katras metodes ietekme uz būvniecības palīgkonstrukciju izmaksām un būvniecības laiku, kas arī ir bakalaura darba mērķis. Pētnieciskajā daļā tiek izmantots tilts ar saspriegtu dzelzsbetona kastveida laiduma šķērsgriezumu. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts būvprojekts tiltam pār Juglas kanālu, Rīgas Ziemeļu transporta koridorā, 1. posmā. Darba mērķis bija izstrādāt tehniski un ekonomiski pamatotu tilta būvprojekta risinājumu. Darbs satur būves variantus un to salīdzinājumu, konstrukciju aprakstus, aplēses un to pamatojums, kā arī detalizētus konstrukciju rasējumus. Darbā ir 214 lapaspuses, 53 attēli, 44 tabulas, 18 literatūras avotu un 6 pielikumi.
Keywords Tiltu būvniecības metodes, saspriegts dzlezsbetona tilts
Keywords in English Bridge construction methods, prestressed concrete bridge
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 03.01.2017 10:23:35